Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hlina chce obsadiť poštu na Luníku IX: Vyzýva Rašiho, aby neupratoval odpadky!

Alojz Hlina
Alojz Hlina

KOŠICE - Poslanec NR SR za OĽaNO Alojz Hlina vyzval primátora Košíc Richarda Rašiho, aby neupratoval odpadky pod oknami obytných domov na sídlisku Luník IX za peniaze magistrátu.

„Priama odpoveď mi neprišla, no z košického magistrátu bolo zverejnené také šalamúnske riešenie, že Luník IX  vraj bude uprataný za peniaze samotnej mestskej časti a nie z peňazí magistrátu. Keďže však vieme, v akej super finančnej kondícii je mestská časť, prakticky to znamená len toľko, že Košičania opäť upracú smetisko na Luníku IX,“ uviedol Hlina.

Zopakoval výzvu primátorovi, aby nezažínal ohník, ktorý môže prerásť do veľkých problémov. „Slovensko sa nemôže znova pozerať na bezmocnosť a neschopnosť štátu a samosprávy pri riešení takých problémov ako vytvorenie smetiska pod vlastnými oknami a následne jeho opakované odstraňovanie na náklady obce,“ pokračoval Hlina.

Uviedol tiež, že v súčasnosti analyzuje možnosť, ktorú občanom garantuje ústava, a to právo na štrajk. V prípade, že mesto Košice bude chcieť znova upratať smetisko na Luníku IX, tak je predpoklad, že Hlina zrealizuje okupačný štrajk pošty, na ktorej sa budú vyplácať sociálne dávky a samozrejme v dňoch, kedy sa im sociálne dávky obvykle vyplácajú.

„Poslanec Hlina má krátku pamäť. Na jeho výzvu prostredníctvom médií reagoval primátor Richard Raši osobne a v NR SR mu vysvetlil spôsob úhrady za upratovanie na Luníku IX,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Martina Viktorínová. Zdôraznila, že mesto Košice, na rozdiel od poslanca Hlinu, ktorý sa rómskou problematikou len zviditeľňuje a nevie ju skutočne riešiť, má snahu o zavedenie systému do dlhodobo zanedbávaného celoslovenského problému.

„Kým nám sa systematickou každodennou prácou podarilo zabrániť narastaniu dlhov za elektrickú energiu, pán poslanec Hlina problematiku ani len nepozná. Dávky v hmotnej núdzi sa totiž najproblémovejším občanom vyplácajú prostredníctvom inštitútu osobitného príjemcu sociálnymi pracovníkmi mesta a nie na pošte,“ pokračovala Viktorínová s tým, že každý Hlinov systémový návrh mesto privíta.

„Okupačný štrajk pošty na Luníku IX považujeme za výsmech všetkým obyvateľom Slovenska, ktorí čakajú na konštruktívne riešenia,“ uzavrela hovorkyňa mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu