Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brocka bude kandidovať na podpredsedu, aj keď neprešiel radou

Július Brocka
Július Brocka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súčasný podpredseda KDH Július Brocka sa chce uchádzať o podpredsednícku funkciu aj na blížiacom sa sneme hnutia, aj keď Rada KDH ho do tejto funkcie zvoliť neodporučila. Volebný snem KDH bude 23. júna v Ružomberku.

Delegáti zvolia predsedu a šiestich podpredsedov strany. "Chcem sa uchádzať o dôveru naďalej, lebo nemám pocit, že by som bol príčinou horších výsledkov alebo zlyhaní v KDH," povedal dnes Brocka. Rada KDH odporučila snemu, ktorý bude na budúci týždeň v Ružomberku, zvoliť za nových podpredsedov strany Miloša Moravčíka, Miroslavu Szitovú, Petra Belinského, Mariána Kvasničku ako aj aktuálnych podpredsedov Jána Hudackého a Pavla Abrhana.

Neakceptovala tak návrh predsedníctva, ktoré navrhovalo, aby vo funkciách zostali aj Brocka a Ivan Uhliarik. Kandidátov na funkcie môže na sneme navrhnúť ktorýkoľvek delegát a preto kandidátov bude zrejme viac, ako navrhla rada či predsedníctvo.

Podľa člena predsedníctva KDH Petra Belinského rozhodnutie rady je silným posolstvom snemu. "Členská základňa vyhodnocuje voľby, aktuálne dianie. Prebieha postupná generačná výmena, ktorú začal svojim príchodom Ján Figeľ," povedal Belinský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu