Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Figeľ pripúšťa personálne zmeny na postoch podpredsedov

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA – Predseda KDH Ján Figeľ pripúšťa personálne zmeny na postoch podpredsedov hnutia. Nové vedenie kresťanskí demokrati zvolia 23. júna v Ružomberku na sneme.

Ešte predtým personálne návrhy na jednotlivé posty schváli v sobotu Rada KDH, ktorá bude rokovať v Dolnom Kubíne. Jediným kandidátom na predsedu bude zrejme Ján Figeľ. Aj keď navrhnúť kandidáta môže ktorýkoľvek delegát na sneme, z okresných snemov takéto návrhy neprišli.

Podľa Figeľa sa zrejme počet podpredsedov nezmení a zostane ich šesť. Podľa predsedu KDH hnutie rozhoduje o funkciách demokraticky, ale koho navrhlo predsedníctvo, povedať nechcel. V súčasnosti podpredsedami sú Pavol Abrhan, Július Brocka, Ján Hudacký a Ivan Uhliarik. Podpredsedami boli aj Daniel Lipšic a Jana Žitňanská, ktorí na konci mája z KDH odišli. Medzi kresťanskými demokratmi sa hovorí, že novým podpredsedom hnutia by sa mal stať bývalý šéf Slovenskej agentúry pre rozvoj cestovného ruchu Peter Belinský.

Podľa Figeľa je v KDH miesto pre poslanca NR SR Radoslava Procházku, ktorý kritizoval súčasných podpredsedov hnutia. „Procházka má miesto v poslaneckom klube i hnutí,“ dodal. Figeľ je presvedčený, že prínos Procházku pre kresťanskú demokraciu je viditeľný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu