Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Strana SaS ponúka Smeru-SD školenie o šetrení

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Strana SaS ponúka Smeru-SD školenie o šetrení. Sociálni demokrati totiž podľa liberálov nevedia šetriť na chode štátu, iba zvyšovať dane.

"Náš volebný program obsahuje celý balíček konsolidačných opatrení. Tak pokiaľ pán premiér Robert Fico nevie ako, tak my mu ponúkame pomoc. Nech príde k nám na školenie a my jeho ľudí vyškolíme v tom, ako šetriť," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave šéf klubu SaS Juraj Miškov. Jeho kolega Martin Chren tvrdí, že zvyšovať dane dokáže aj cvičená opica. "Na to nemusíme mať ministra financií v drahej kravate s nejakým prestížnym vzdelaním," uviedol. Dnes sa podľa neho zdá, že namiesto úspor na štáte budú všetky peniaze pochádzať buď z vyšších daní, alebo z napadnutia druhého piliera, čo nie je dobré. S názorom, že Fico a jeho vláda nevie šetriť na chode štátu, sa stotožňuje aj Jozef Kollár. "Vie len ľuďom brať peniaze," vyhlásil s tým, že Fico v skutočnosti oklamal vyše milióna ľudí, ktorí mu vo voľbách dali hlas.

"Pretože on bol ten, kto hovoril, že my urobíme takú konsolidáciu verejných financií, ktorá sa nedotkne obyčajných ľudí a zdaníme bohaté firmy a milionárov. A po voľbách sa stalo nielen to, že sa predvolebné sľuby zrazili s ekonomickou realitou, ale aj to, že Robert Fico a Peter Kažimír prišli s novou definíciou slovenského milionára," povedal Kollár. Balík opatrení pripravovaný vládou sa totiž podľa neho dotkne ľudí, ktorí zarábajú 1000 či 1100 eur brutto. "Na Slovensku dochádza k veľkému volebnému klamstvu," doplnil Krajcer. Podľa Miškova Ficova vláda chce šetriť na občanoch, hoci tí si už nemajú ako uťahovať opasky, "ale na sebe nebude šetriť za nič na svete". Poznamenal zároveň, že je schopný za niekoľko mesiacov demontovať ekonomiku a zničiť všetko dobré, čo sa podarilo. Opatrenia jeho vlády vyženú investorov zo Slovenska, poškodí živnostníkov a malých podnikateľov a mnohí ľudia prídu o prácu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu