Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovensko je civilizované, je načase zrušiť poslaneckú imunitu, tvrdí Krajcer

Daniel Krajcer
Daniel Krajcer (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec za SaS Daniel Krajcer je presvedčený, že Slovensko už je dostatočne civilizovanou krajinou, kde nehrozí zneužívanie vládnej moci na prenasledovanie opozície a aj preto je načase zrušiť trestnoprávnu imunitu poslancov.

"Ako opozičný poslanec prehlasujem verejne, že takúto obavu nemám," povedal dnes v parlamentnej rozprave k návrhu na zrušenie trestnoprávnej imunity.

Krajcer sa nádeja, že aktuálny návrh na zrušenie tejto výsady prvý raz uspeje. Podotkol, že v minulosti veľakrát návrhy na zrušenie imunity neboli myslené úprimne, ale predovšetkým ako marketingový ťah pred voličmi. Pod návrhom, o ktorom rokuje parlament dnes, sú podpísaní predstavitelia všetkých parlamentných strán.

Zmena postoja viacerých politikov podľa Krajcera vyplynul zo stupňujúceho sa tlaku verejnosti aj pod vplyvom kauzy Gorila. Poslanec sa nádeja, že práve obavy z reakcie voličov nedovolia viacerým poslancom hlasovať proti zrušeniu imunity. Dúfa, že po odstránení tejto poslaneckej výhody začne rásť aj nízka popularita zákonodarného zboru v očiach verejnosti.

V závislosti od dĺžky parlamentnej rozpravy je možné, že zrušenie imunity bude v prvom čítaní schválené už dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu