Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Matovič ľutuje, že KDH nebolo schopné na šéfa ÚVO navrhnúť odborníka

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predsedovi Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igorovi Matovičovi je ľúto, že KDH nevyužilo možnosť, ktorú dostalo od ostatných opozičných strán, a nebolo schopné navrhnúť za šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) odborníka.

Ako povedal Matovič dnes pre agentúru SITA, KDH možno svojim tvrdošijným postojom, že na úrade chceli mať svojho člena predsedníctva Petra Macha, nakoniec spôsobilo, že opozícia nebude mať žiadny dosah na tento dôležitý kontrolný post. „Na druhej strane, ak by Zita Táborská bola víťazom konkurzu, nemám zásadne nič proti, lebo si myslím, že takéto posty by sa mali obsadzovať odborne a na základe konkurzov,“ povedal Matovič.

Premiér Robert Fico navrhol zvoliť za predsedníčku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Zitu Táborskú. Vláda na dnešnom zasadnutí tento návrh schválila. O jej zvolení na viac ako rok uvoľnené miesto na čele ÚVO rozhodne parlament pravdepodobne na júnovej schôdzi.

Táborská sa uchádzala o spomínaný post už vlani v lete v prvom kole výberového konania medzi 26 kandidátmi. Dostala sa až do užšej trojice spolu s Michalom Maťašom a Petrom Kubovičom. Bývalá vláda Ivety Radičovej výber kandidáta na šéfa ÚVO neskôr zastavila pre stratu dôvery v parlamente. Táborská pôsobila na ÚVO v rokoch 2000 až 2004 ako hlavný radca a neskôr v Slovenských elektrárňach viedla sekciu nákupu a služieb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu