Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Figeľ: O kandidátovi na post predsedu ÚVO budeme ďalej rokovať

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA – Meno kandidáta na post predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) vzíde až z ďalších rokovaní opozície so zamestnávateľskými združeniami a samosprávami. Ani na dnešnom stretnutí predsedu opozičného KDH Jána Figeľa s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) nepadlo konečné meno na tento post.

"Ďalším postupom sú konzultácie so zamestnávateľmi, ktoré budem absolvovať tak, aby sme našli návrh, ktorý vláda môže posúdiť a schváliť," skonštatoval Figeľ. So zamestnávateľmi už podľa vlastných slov absolvoval prvé kolo rokovaní. "Teraz urobíme druhý okruh pri tejto téme a očakávame, že to môže priniesť definitívne rozhodnutia," dodal predseda KDH.

S premiérom Ficom dnes diskutovali aj o menách, no žiadne nechcel konkretizovať. Možnosť, že by bol predseda ÚVO vybraný novým výberom konaním, ako navrhujú zamestnávatelia, považuje za jednu z alternatív, ale nie najlepšiu. "Kandidát, ktorý má byť vybraný, musí obstáť nielen z hľadiska odborného, ale aj z hľadiska etického," dodal Figeľ.

Fico podľa vlastných slov rešpektuje, že návrh na predsedu ÚVO má predložiť opozícia. Zároveň však trvá na tom, že musí prísť k dohode aj s predstaviteľmi zamestnávateľov a Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS). KDH, ktoré za opozíciu obsadzuje tento post, preto podľa premiéra musí nájsť človeka, ktorí bude pre všetkých akceptovateľný.

"Ak takéto meno dnes pán Figeľ prinesie a povie, že je tu dohoda so ZMOSom a zamestnávateľmi a táto dohoda bude pravdivá, v stredu schválime návrh na voľbu predsedu ÚVO. Ak nie, budem musieť ako predseda vlády zobrať zodpovednosť do vlastných rúk," povedal ešte pred stretnutím Fico.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu