Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Paška si do parlamentu priviedol atraktívnu novinárku: Zastupovala aj Rehákovcov!

Šéfka komunikačného odboru NR SR Soňa Pötheová Bullová Zobraziť galériu (2)
Šéfka komunikačného odboru NR SR Soňa Pötheová Bullová

BRATISLAVA – Po prekvapujúcom výbere šéfa parlamentu Pavla Pašku, ktorý si za svoju pravú ruku zvolil manžela exmissky Silvie Lakatošovej Pavla Chovanca, si do svojho tímu priviedol ďalšiu mediálne známu tvár. Bývalá moderátorka TV Markíza Soňa Pötheová Bullová len pred pár dňami nastúpila na post šéfky komunikačného odboru Národnej rady. Z podnikania tak bude musieť vycúvať.

Kontroverzná, zároveň vždy profesionálne vystupujúca bývalá novinárka pracuje v parlamente od 2. mája. Ponuku dostala priamo od šéfa Pavla Pašku. V minulosti ju pritom verejnosť spoznávala vďaka moderovaniu markizáckej politickej relácie Na telo a stála aj pri zrode TV Luna.

Okrem novinárskej práce vystupovala aj ako mediálna tvár vo viacerých kauzách. Ako svoju hovorkyňu a odborníčku na krízový manažment si ju pred pár rokmi najali Rehákovci, mediálne zastupovala aj investora PKO.

Od roku 2001 stojí na čele PR spoločnosti Winston & Partners. Keďže však ako štátny zamestnanec nesmie podnikať, musí v najbližších týždňoch z firmy vycúvať. „Samozrejme, podmienkou bolo, že to vyriešim a že sa vzdám konateľstva, čo sa momentálne rieši. Mám na to zákonom stanovenú lehotu,“ vysvetlila.

Po skúsenostiach v oblasti krízovej komunikácie a mediálneho poradenstva považuje nástup na nové miesto za veľkú zmenu. „Budem sa snažiť byť natoľko profesionálna, aby všetci poslanci mali rovnaký prístup k informáciám, ku svojim voličom, k ľuďom, ktorí majú záujem prísť do Národnej rady, chcú debatovať a získavať informácie,“ uviedla Pötheová.

Personálna výmena nastala takmer dva mesiace po predčasných voľbách, keď z pozície hovorkyne Národnej rady musela odísť Beáta Skyvová, ktorá podobne ako Pötheová kedysi pracovala ako redaktorka Markízy. V mediálnych vodách lovil Pavol Paška aj v prípade bývalého rozhlasového moderátora Pavla Chovanca. Exnovinárku Beatrice Hudákovú si zase prednedávnom vybral aj premiér Robert Fico.

Soňa Pötheová Bullová
Zobraziť galériu (2)
Soňa Pötheová Bullová  (Zdroj: Vladimír Labát)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu