Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Krehká žena od prvej dámy prešla do armády: Toto je nová hovorkyňa rezortu obrany!

Martina Balleková prešla od prvej dámy do armády. Zobraziť galériu (2)
Martina Balleková prešla od prvej dámy do armády. (Zdroj: Martina Balleková)

BRATISLAVA – Ďalšia žena smeruje na pozíciu hovorkyne ministerstva! Tentoraz však nejde o žiadnu neznámu tvár a rovnako si to nenamierila na hocijaké miesto. Martina Balleková totiž do konca júna pôsobila v Kancelárii prezidenta, keď robila pre prvú dámu Silviu Gašparovičovú. Prácu hovorkyne si chce vyskúšať prekvapujúco na ministerstve obrany. Prechod od dobročinných akcií k témam, ktoré nadchnú skôr mužov, tak bude zrejme ťažký!

Už sa stáva pomaly pravidlom, že hovorcovské remeslo chutí predovšetkým ženám. Tak premiér Robert Fico ako aj minister vnútra Robert Kaliňák či spravodlivosti Tomáš Borec, ako aj ďalší ich kolegovia si na pozíciu hovorcov vybrali nežnejšie pohlavie.

Nezaostáva za nimi ani šéf rezortu obrany Martin Glvač, ktorý si za svoju pravú ruku zvolil práve Martinu Ballekovú. Tá ešte donedávna pritom pracovala pre prvú dámu ako jej hovorkyňa a poradkyňa.

Na komunikačný a tlačový odbor ministerstva obrany nastúpila začiatkom júla a s najväčšou pravdepodobnosťou sa ujme hovorcovského žezla, o čom nás informovala Danka Capáková z odboru. „Rezort obrany už od nástupu ministra M. Glváča do funkcie hľadal hovorcu/hovorkyňu. Dočasne bol touto funkciou poverený hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga," vysvetlila s tým, že bolo dôležité oddeliť obe funkcie.

Balleková podľa ministerstva spĺňa predpoklady, ktoré rezort kladie na hovorcu. „Má vysokoškolské vzdelanie, niekoľkoročnú novinársku prax v elektronických médiách, príjemný vzhľad a vystupovanie, empatiu, absolvované tréningy mediálnej a krízovej komunikácie, ako aj praktická komunikácia s médiami v rámci jej predchádzajúcej funkcie,“ uviedla Capáková.

Zaujímavé je, že exhovorkyňa prvej dámy si vybrala práve obranu, ktorá jej ako krehko pôsobiacej žene nemusí byť témami blízka. Na ministerstve nás však ubezpečili, že to tak nie je. Skúsenosti mala získať v časoch, keď ako redaktorka STV pracovala na reportážach z pôsobenia slovenských vojakov v zahraničných misiách priamo z oblastí Golanských výšin, Libanonu a Sýrie. „V prípade pani Ballekovej je však pre výkon jej budúcej funkcie najdôležitejšia novinárska prax a praktické skúsenosti s komunikáciou s médiami," dodala Capáková.

Exporadkyňa prvej dámy tak nastúpi do pánskeho tímu. Okrem hovorcu Ozbrojených síl Vangu pôsobí na ministerstve obrany aj bývalý šéfredaktor Playboya a dlhoročný novinár, ktorý naposledy fungoval ako hovorca STV Peter Susko. Ten v rezorte obrany vystupuje v pozícii riaditeľa tlačového odboru už od apríla.

Martina Balleková
Zobraziť galériu (2)
Martina Balleková  (Zdroj: MO)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu