Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Viliam Novotný dnes oznámi kandidatúru na šéfa SDKÚ-DS

Viliam Novotný
Viliam Novotný

BATISLAVA - Poslanec Viliam Novotný oznámi dnes svoju kandidatúru na predsedu SDKÚ-DS. Informuje o tom na sociálnej sieti Facebook. Rozhodnutím uchádzať sa o najvyšší stranícky post sa pridá k podpredsedníčke Lucii Žitňanskej a predsedovi Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavlovi Frešovi.

Novotného podporujú košické zväzy. Hovorí sa, že Novotný sa má v prípade svojej kandidatúry napokon vzdať v prospech Freša. Šéf BSK túto informáciu poprel a nemyslí si, že Novotný ju potvrdil. Šírenie takýchto informácií považuje za politiku, s ktorou treba skoncovať.

Kandidáti na predsedu SDKÚ-DS sa už dnes predstavia na otvorenom krajskom predsedníctve v Bratislave. Začne sa tak séria híringov, ktoré majú absolvovať v každom kraji. Predstavia na nich svoj pohľad na budúcnosť strany. O novom vedení SDKÚ-DS rozhodnú delegáti straníckeho kongresu. Uskutoční sa 19. mája v Banskej Bystrici. Doterajší šéf SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda 12. marca informoval, že sa nebude na straníckom kongrese uchádzať o post predsedu. Dôvodom je nepriaznivý volebný výsledok jeho politického subjektu. Podporu vyjadril Žitňanskej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu