Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Frešo a Žitňanská sa predstavia členom v Bratislave

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA - Dnes sa v Bratislave začne séria otvorených krajských predsedníctiev SDKÚ-DS, na ktorých absolvujú "híring" obaja kandidáti na predsedu strany - Pavol Frešo a Lucia Žitňanská. Pred členmi SDKÚ-DS z daného kraja predstavia svoj pohľad na budúcnosť strany. Po Bratislave sa kandidáti predstavia aj v ostatných krajoch.

Frešo ešte pred dnešným zasadaním zverejní tézy Generálnej línie, v ktorých sú pomenované príčiny, ale aj piliere ľudovej politiky, aby bola vízia obnovy strany SDKÚ-DS zrejmá aj širokej verejnosti. Za Freša sa postavilo doteraz 30 miestnych zväzov zo všetkých regiónov. Podporil ho aj miestny zväz v bratislavskom Starom meste, v ktorom sú on i jeho protikandidátka Žitňanská členmi. Žitňanská doteraz získala podporu pre svoju kandidatúru v menšom počte zväzov a najmä v Bratislave. Tie sú však početnejšie ako v regiónoch.

Členovia SDKÚ-DS si vyberú nového predsedu strany na kongrese v Banskej Bystrici, ktorý bude 19. mája. Doterajší predseda Mikuláš Dzurinda už kandidovať nebude. Ešte aj na kongrese bude môcť ktorýkoľvek delegát navrhnúť svojho kandidáta na predsedu. V Košiciach tak už navrhli poslanca NR SR Viliama Novotného. Ten kandidatúru ani nepotvrdil, ani nevylúčil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu