Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Počiatkove rošády: Do štátnych podnikov mieria ľudia blízki údajným sponzorom Smeru!

BRATISLAVA – Noví ministri si ešte ani poriadne nezohriali svoje stoličky a už naplno úradujú. Ako prvé robia personálne zmeny v dôležitých štátnych podnikoch, ktorých názvy sa spájajú s privatizáciou. Do vedení Slovenskej pošty smeruje Peter Kapusta z kauzy Tipos a šéfom Železníc by mal byť opäť Štefan Hlinka, blízky spolupracovník podnikateľa Milana Fiľa, považovaného za jedného z blízkych podnikateľov strany Smer.

Obe veľké zmeny prichádzajú v rezorte, za ktorý zodpovedá minister dopravy Ján Počiatek. Do pošty si podľa našich informácií dosadí Kapustu, starého známeho z Tiposu. V rokoch 2006 až 2010 šéfoval lotérii tiež pod Počiatkovou ministerskou taktovkou. Kapusta a Počiatek dokonca vystupovali v medializovanom spore kauzy Tipos, v ktorej išlo o stovky miliónov. Časť z peňazí dokonca z Tiposu dobrovoľne odišla na Cyprus. Dodnes sa však oficiálne nevie komu. Špekulácie smerovali k finančnej skupine J&T a českému miliardárovi Danielovi Křetinskému.

Druhá nominácia sa už možno Počiatkovi ani tak nepáči, v rámci strany ju však musí rešpektovať. Podľa nášho zdroja sa totiž staronovým šéfom železníc má stať Hlinka. Ten v minulosti pôsobil vo firme spoločne s človekom z rebríčka najväčších boháčov Fiľom. Ten je známy mimoriadnym úspechom v podnikaní z čias prvej vlády Roberta Fica. Biznis išiel hlavne firme Mondi SCP. Fiľo sa navyše spomína aj v súvislosti s menami, ktoré majú figurovať ako údajní sponzori strany.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu