Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zachovať envirorezort je krok správnym smerom, tvrdí Most

József Nagy
József Nagy

BRATISLAVA - Strana Most-Híd vníma rozhodnutie premiéra Roberta Fica zachovať ministerstvo životného prostredia ako krok správnym smerom. „Nový minister životného prostredia má veľkú šancu, ak to pán Fico myslí vážne s novou politickou kultúrou. Musí však platiť, že minister má rozhodujúce slovo,“ povedal bývalý minister životného prostredia József Nagy.

 

Platí to podľa neho aj pre výber ministrovho tímu, ktorý by mal byť odborne zdatný. Výhoda a veľká šanca spočíva práve v tom, že nový minister má veľa vecí dobre rozbehnutých alebo pripravených na rozbehnutie. Ochrana životného prostredia nemôže narážať na ľahostajnosť. „Na druhej strane nesie pán Žiga spolu so Smerom aj veľkú zodpovednosť, aby sa táto šanca nezmarila,“ zdôraznil Nagy.
 
Premiér Robert Fico verí, že rezort životného prostredia bude vnímaný ako stabilná súčasť vládnej štruktúry a potvrdil eminentný záujem o to, aby pretrval ako samostatný rezort. V roku 2010 bolo ministerstvo životného prostredia ako samostatné ministerstvo zrušené, ale podľa slov premiéra bolo rozhodnutie výsostne politické, nie odborné. „Stav ministerstva životného prostredia bol absolútne neudržateľný. Vymieňal som ministrov jedného za druhým, ale nakoniec som povedal, že treba celý útvar rozpustiť,“ informoval premiér. Odborne je však presvedčený, že envirorezort má čo povedať najmä v tomto období.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu