Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Protestujúci odišli pred skončením schôdze, odborári ich sklamali

Účastníci prvého povolebného protestu Gorila pred NR SR Zobraziť galériu (4)
Účastníci prvého povolebného protestu Gorila pred NR SR

BRATISLAVA - Dnešný protest Gorila pred budovou Národnej rady (NR) SR prilákal len niekoľko desiatok ľudí. Ich počet sa od 09.00 h postupne menil.

Kým príchod zákonodarcov zastihli asi dve desiatky, krátko pred oficiálnym ukončením demonštrácie ich bolo asi 90. Na svoju prítomnosť počas celého dňa upozorňovali píšťalkami, trubkami a bubnovaním do kovových sudov. Krátko po 18.00 h sa však organizovane rozišli, a to skôr, než budovu parlamentu opustili novozvolení poslanci.

Účastníci prvého povolebného protestu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

"Hodnotím to veľmi pozitívne. Ľudia boli spokojní, vytvorili sme dostatočný hluk na to, aby si poslanci uvedomili, že skladajú sľub občanom, nie stranám ani záujmovým skupinám," komentoval priebeh podujatia jeden z organizátorov Peter Pčolinský. Napriek tomu, že dnešná účasť bola výrazne nižšia ako v čase, keď sa protesty začínali, mítingy majú pokračovať aj naďalej. O presnom termíne chcú organizátori rozhodnúť po veľkonočných sviatkoch.

Účastníci prvého povolebného protestu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Pčolinský dopoludnia avizoval, že by na proteste mohli vystúpiť zástupcovia odborov učiteľov a zdravotných sestier. Tí sa však nakoniec zhromaždenia pred parlamentom nezúčastnili. "Asi sú veľmi spokojní so svojou situáciou," zhodnotil po proteste Pčolinský.

Účastníci prvého povolebného protestu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Účastníkov protestu vo svojom príhovore spomenul aj novozvolený predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). Hoci podľa neho nemožno posúdiť skutočný zámer protestujúcich, faktom ostáva, že pred sídlom zákonodarcov sa zišli, aby vyjadrili svoju nespokojnosť. "Bude len a len na nás a na našej práci tu v NR SR, či tie bubny stíchnu," pripomenul poslancom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu