Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Výroky týždňa: Usmievavé vtáčatko Radičová, Hlina a obluda, Fico a mŕtvy zlepenec

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

25. október
„(...) medzi riadkami naznačila, že sa mieni oslobodiť od istej kurately, ktorú nad ňou vykonávali lídri tejto strany Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. Toto je kľúčové (...) Kultivovane im dala frčku do nosa." V súvislosti s vyjadrením premiérky Ivety Radičovej, že nebude kandidovať v nadchádzajúcich voľbách, to povedal politológ Michal Horský.

„Ľutujem, že sa takto rozhodla. Je to najdôveryhodnejšia tvár pravicovej koalície, škoda ju stratiť." Predseda Mostu-Híd Béla Bugár ľutuje rozhodnutie Ivety Radičovej nekandidovať v roku 2012 v parlamentných voľbách.

26. október
„Obrovská obluda, ktorá vyrástla v našej tichej a útulnej  štvrti na mieste, ktoré sa voľakedy nazývalo Napoleónov vŕšok, poškodila kvalitu nášho bývania. Stavba, ktorá tam vznikla, je určite najarogantnejšou stavbou, aká bola po roku 1989 vybudovaná." Za najarogantnejšiu stavbu na Slovensku označil aktivista Alojz Hlina luxusnú bratislavskú novostavbu Bonapart. Nepredpokladá, že údajný vlastník jedného z bytov - Robert Fico - sa ku vlastníctvu do volieb prizná.

„Tak je to fér. Nie je umenie sa napísať dopredu a nedať ľuďom možnosť sa rozhodnúť. Takto nás ľudia prekrúžkujú len vtedy, ak sú s našou prácou naozaj spokojní, a tak by to malo byť. To však zbabelí slovenskí politici nedokážu.“ Súčasní zástupcovia Obyčajných ľudí budú podľa ich lídra Igora Matoviča na kandidátke strany figurovať na posledných štyroch miestach.

„Dennodenne chodím na ministerstvo a poctivo svietim a kúrim.“
Takto reagoval minister hospodárstva Juraj Miškov na našu otázku, ako si vyplnil pracovný čas, keďže slovenská vláda v stredu zrušila svoje pravidelné rokovanie.

27. október
„Ak pani Cicciolina pôsobila v talianskom parlamente, pričom ukazovala nahé prsia, tak nevidím dôvod, aby sa do slovenského parlamentu nedostali aj takíto ľudia.“ Politológ Michal Horský prirovnal Noru Mojsejovú, ktorá ohlásila svoj vstup do politiky, k bývalej talianskej poslankyni Ciccioline, ktorá sa preslávila ako jedna z prvých obnažených žien vo filme a do talianskeho parlamentu sa prebojovala v roku 1987 na kandidátke Radikálnej strany.

„Čo sa týka Mesežnikova, exot je sám on. Taký, aký nemá obdobu na Slovensku. Je smutné, že takýto človek ako on komentuje politickú situáciu u nás. Pán Kusy ma slabú predstavivosť. Treba cibriť pamäť. Horský je asi taký politológ ako ja Cicciolina.“ Povedala to Nora Mojsejová po tom, čo na jej ohlásený vstup do politiky reagovali slovenskí politológovia.

„Nič iné za tým nie je. Pravicový zlepenec je mŕtvy a Dzurinda kričí, nech žije nový zlepenec na čele s Dzurindom.“ Povedal to šéf Smeru Robert Fico. Podľa neho si ľudia musia vybrať medzi tým, čo tu bolo pätnásť mesiacov na čele s Dzurindom, alebo stabilnú vládu, ktorá bude garantovať ochranu pre ľudí.

„Vyrokovala (Iveta Radičová) nulu. Naše chudiatko, vtáčatko usmievavé vymodlilo niečo, čo sa nezakladá na ekonomickej realite.“ Predseda SNS Ján Slota nepovažuje výsledok eurosummitu ani výnimku pre Slovensko pri zvýšení objemu pre Grécko z eurovalu za úspech.

29. október
„Iveta Radičová zdvihla latku čo sa týka transparentnosti vysoko, takže z tohto pohľadu je škoda, že odchádza. Ale chápem jej rozhodnutie a vôbec sa jej nečudujem, veď jej stále hádzali polená pod nohy." V súvislosti s odchodom Ivety Radičovej z SDKÚ to vyhlásil šéf SaS Richard Sulík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu