Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na kandidátke Matovičovej strany má byť aj KDS a OKS!

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Občianska konzervatívna strana (OKS) a Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS) sa zrejme pokúsia dostať do Národnej rady SR na kandidačnej listine Obyčajných ľudí (OĽ), ktorí v priebehu pár dní požiadajú o registráciu svojej strany.

Podľa informácií by sa tak na kandidátke matovičovcov mohli objaviť aj súčasní poslanci Peter Zajac, Ondrej Dostál a Peter Osuský, ktorí sa do parlamentu dostali cez Most-Híd, a tiež aj František Mikloško. Matovičovci údajne plánujú prvých sto miest na kandidátke verejne ponúknuť celoslovensky či regionálne známym nezávislým osobnostiam.
      
Matovič informácie nepotvrdil ani nevyvrátil. Povedal len, že všetko je otvorené. Súčasní zástupcovia OĽ v parlamente Igor Matovič, Jozef Viskupič, Erika Jurinová a Martin Fecko budú na kandidátke strany figurovať na posledných štyroch miestach. "Tak je to fér. Nie je umenie sa napísať dopredu a nedať ľuďom možnosť sa rozhodnúť. Takto nás ľudia prekrúžkujú len vtedy, ak sú s našou prácou naozaj spokojní, a tak by to malo byť. To však zbabelí slovenskí politici nedokážu," povedal Matovič.
      
Predčasné voľby sa uskutočnia 10. marca budúceho roka. Strany musia svoje kandidačné listiny odovzdať do 11. decembra. Matovičovci zatiaľ svoje hnutie nezaregistrovali. Aby s ním mohli kandidovať, musia tak urobiť čo najskôr. Matovič potvrdil, že by sa tak malo stať už tento týždeň. Hnutie sa bude volať Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, so skratkou Obyčajní ľudia.
      
OKS a KDS sa chceli pokúsiť dostať do parlamentu v minuloročných voľbách cez kandidátku Mosta-Híd. Štyrom občianskym konzervatívcom sa to podarilo. KDS napokon nekandidovala, keďže sa s bugárovcami na spolupráci nedohodla. Strane Vladimíra Palka sa nepozdávalo, že Františkovi Mikloškovi sa neušlo miesto na kandidátke v prvej desiatke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu