Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bugár: Radičovú je škoda stratiť

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Predseda Mosta-Híd Béla Bugár ľutuje rozhodnutie premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) nekandidovať v roku 2012 v parlamentných voľbách. "Ľutujem, že sa takto rozhodla. Je to najdôveryhodnejšia tvár pravicovej koalície, škoda ju stratiť," povedal dnes s tým, že Radičovej rozhodnutie rešpektuje.

Premiérka mala podľa Bugára náročnú úlohu. Ako podotkol, bola prvou premiérkou nielen na Slovensku, ale aj v regióne, napriek tomu však nezlyhala. "V rámci možností určite áno," odvetil na otázku, či Radičová svoju úlohu na čele kabinetu zvládla.

Pravica bez Radičovej bude podľa Bugára slabšia a aj preto by sa Most-Híd, KDH a SDKÚ-DS mali dohodnúť na užšej forme spolupráce, hoci to nemusí byť priamo formou volebného bloku či koalície. "Napríklad na základe zmluvy o povolebnej spolupráci," priblížil svoje predstavy.

Radičová dnes oznámila, že nebude kandidovať v marcových predčasných voľbách, pretože nemôže ľuďom ponúknuť to, s čím sa uchádzala o ich dôveru pred dvoma rokmi.

„Niečo sme dokázali, ale nemohli sme to dotiahnuť do konca. Vláda nedostala dôveru. Môžem sa uchádzať o to isté? Môžem povedať teraz, že spolu to dokážeme? Myslím, že nie. Preto som sa rozhodla, že v parlamentných voľbách nebudem kandidovať,“ vyhlásila dnes Radičová na tlačovej besede po rokovaní Prezídia SDKÚ-DS. Ako dodala, založenie vlastnej strany nechystá, profesijne sa chce vrátiť k vedeckému životu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu