Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vláda odvolala splnomocnenca Jenčíka z ďalšej funkcie

Vláda SR
Vláda SR

BRATISLAVA - Bývalého vládneho splnomocnenca pre vodné dielo Gabčíkovo Gabriela Jenčíka dnes kabinet odvolal aj z postu splnomocnenca vlády pre vodohospodárske otázky na hraničných vodách s Rakúskou republikou a s Maďarskou republikou.

Stalo sa tak vzhľadom na ukončenie jeho pracovného pomeru na Ministerstve životného prostredia SR. Do funkcie vymenujú Dušana Čerešňáka, generálneho riaditeľa sekcie vôd Ministerstva životného prostredia SR.
Gabriel Jenčík 31. augusta skončil vo funkcii splnomocnenca pre vodné dielo, vystriedal ho Peter Hatiar, ktorý pôsobil v rezorte diplomacie.

Jenčíkovo meno sa začalo v médiách spomínať v súvislosti s tým, že požiadal Vodohospodársky podnik, aby vydal povolenie vjazdu na dunajskú hrádzu pre bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. To však nesúviselo s dôvodmi jeho odvolania z postu splnomocnenca pre vodné dielo, ale s nezhodami so šéfom envirorezortu Józsefom Nagyom. Aj vicepremiér Ján Figeľ, do ktorého kompetencie úrad prešiel, bol za Jenčíkovu výmenu, lebo podľa neho potrebuje podporu celej vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu