Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Premiérka zaľahla do postele: Skolila ju viróza!

Premiérka Iveta Radičová Zobraziť galériu (2)
Premiérka Iveta Radičová

BRATISLAVA – Vysoké tempo, ktoré musela premiérka Iveta Radičová nasadiť kvôli turbulentne sa vyvíjajúcej situácii ohľadom eurovalu, si vybralo svoju daň. Kvôli viróze zrušila dnešný program v Košiciach a jej zajtrajšia účasť na Koaličnej rade je otázna.

Radičová sa už koncom minulého týždňa nejavila v poriadku. „V piatok po prílete z Varšavy odchádzala domov chorá,“ informovala nás riaditeľka tlačového odboru Úradu vlády Ľubica Pilzová. Vo štvrtok absolvovala náročné stretnutie počas summitu EÚ-Východné partnerstvo, na ktorom portugalskému kolegovi Pedrovi P. Coelhovi vysvetľovala aktuálnu vnútropolitickú situáciu, ktorá nie je eurovalu naklonená. Coelho vyjadril obavy, že prípadné odmietnutie rozšírenia eurovalu bude mať veľmi zlé následky nielen pre Portugalsko.

Hektické dva týždne, keď premiérka letela do New Yorku, Záhrebu a Varšavy sa tak podpísali na jej zdraví a od víkendu sa zotavuje z choroby. Naplánovanú prednášku na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika a návštevu US Steel Košice, ktoré sa mali uskutočniť v pondelok, musí presunúť na náhradný termín. To, či premiérka vynechá zajtrajšiu Koaličnú radu, kde sa bude hovoriť o tom, ako politicky vyriešiť problém navŕšenia eurovalu a aj o termíne hlasovania o ňom, nám však Pilzová povedať nevedela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu