Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hotový šialenec: Za 7,5 hodiny skočil vyše stokrát!

Scott Huntly je na bungee-jumpingu doslova závislý Zobraziť galériu (3)
Scott Huntly je na bungee-jumpingu doslova závislý

JOHANNESBURG - Brit, ktorého životnou filozofiou je podľa všetkého dvíhanie hladiny adrenalínu, minulú nedeľu stanovil nový rekord v bungee-jumpingu - za sedem a pol hodiny ho absolvoval neuveriteľných 105-krát!

Štyridsaťdeväťročný Scott Huntly sa nedal zahanbiť ani výberom miesta, kde skoky absolvoval. Vybral sa totiž do Južnej Afriky na miesto nazývané Bloukrans Bridge, čo je kus diaľnice, ktorá vedie ponad roklinu hlbokú 216 metrov. Zároveň je to najvyššie miesto na svete, z ktorého sa skáče bungee-jumping. Rodeného Škóta pri pokuse sledoval predstaviteľ Guinessovej knihy rekordov.

"Bol to vyčerpávajúci deň a ubral mi veľa fyzických síl, ale bola to zároveň veľká zábava," vyhlásil Huntly. Adrenalínový nadšenec si počas skokov doprial pauzu len trikrát - aby išiel na toaletu a niečo malé zjedol. Inak ako sám povedal, "skákal hore a dole".

Číslo 105 ale nemalo byť konečné; Scott ich plánoval absolvovať viac, no zabránilo mu v tom chladné počasie. "Po 105. skoku som si urobil malú prestávku, aby som sa najedol. Keď som sa vrátil, dosť sa ozimilo a už som nemohol pokračovať ďalej," povedal.

So svojím výkonom je však aj tak spokojný, pretože sa mu podarilo prekonať predošlý rekord stanovený istým Austrálčanom, ktorý za desať a pol hodiny vykonal 104 skokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu