Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Omrzel ho život?! Z 11 metrov sa vrhol do detského bazéna!

Taylor tesne pred zoskokom
Taylor tesne pred zoskokom

TRONDHEIM - Športom ku zdraviu (či skôr k trvalej invalidite)! Známemu "Profesorovi Šplechovi", ktorý sa z niekoľkometrovej výšky vrhol do detského bazéna, rozhodne nemožno uprieť odvahu. O jeho zdravom úsudku by sa však už dalo polemizovať.

Bývalý profesionálny potápač Darren Taylor (49) alias Profesor Šplech je šoumen pochádzajúci z amerického Colorada, ktorý je preslávený svojimi nebezpečnými skokmi z veľkých výšok do plytkej vody. Na vodnú hladinu údajne dopadá silou až štyridsaťkrát väčšou ako je zemská príťažlivosť.

Naposledy tak urobil pred niekoľkými dňami v nórskom meste Trondheim, keď sa z výšky jedenástich metrov vrhol do detského nafukovacieho bazéna. V čase zoskoku v ňom bolo len tridsať centimetrov vody.

Taylor sa tak vďaka riskantnému číslu opäť raz zapísal do Guinessovej knihy rekordov. Na Šplecha sa k Univerzite vedy a technológie prišli pozrieť stovky zvedavcov.

"Je to veľmi riskantné. Nesmiem dopadnúť na celé telo, vždy najprv vystriem ruky, ktoré brzdia náraz. V opačnom prípade by som nemal šancu," vysvetľuje svoju techniku Taylor, ktorého minulotýždňový rekord určite nebol jeho posledným.



Professor Splash
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu