Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Klaus si dal namiesto prechádzky radšej borovičku!

Václav Klaus na návšteve Banskej Bystrice Zobraziť galériu (9)
Václav Klaus na návšteve Banskej Bystrice

BANSKÁ BYSTRICA - Český prezident Václav Klaus sa dnes z Bratislavy presunul na stredné Slovensko. Okrem kladenia vencov k Pamätníku SNP si prezrel aj historické centrum mesta. Keďže pre problémy s achilovkou sa nemohol dlho prechádzať, na letnej terase sa osviežil borovičkou.

Pán prezident si vybral borovičku, pretože včera v Prezidentskom paláci bol prípitok hruškovicou. Prekvapilo ho to, lebo čakal borovičku. Vynahradil si to u nás v Banskej Bystrici,“ povedal primátor mesta Peter Gogola.

Václava Klausa privítal v historickej Radnici na Námestí SNP. Po krátkom rozhovore a podpise do pamätnej knihy si prezreli historické dominanty mesta. Nakoniec však skončili na letnej terase jednej z reštaurácií. Hoci protokol pripravil pre Václava Klausa iný program, český prezident si urobil po svojom.

„Tady se mi to líbí,“ povedal po krátkej prechádzke a sadol si na letnú terasu. Jeho sprievod to musel akceptovať, hoci sa im to veľmi nepáčilo. „Povedal som mu, že ja v práci nepijem, on mi však odvetil, že pre tento prípad udeľuje prezidentský súhlas, aby som si výnimočne jeden pohárik s ním dal. Takže pili sme borovičku a minerálku," dodal Gogola. Podľa primátora prezident Klaus rezignoval na dlhšiu prechádzku mestom pre boľavú achilovku.

Český prezident si z Mesta pod Urpínom ako dar od primátora odnáša grafiku s vyobrazením banskobystrických veží a knihu Dejiny kráľovského mesta Banská Bystrica.

Z Banskej Bystrice sa Václav Klaus s manželkou presunuli do Nízkych Tatier. V areáli golfového strediska na Táloch by mali zostať až do stredy. Ich odlet z letiska Sliač späť do Českej republiky je naplánovaný krátko predpoludním.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu