Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Recesistky chceli zatknúť Klausa za krádež "čílskeho" pera

Recesistky chceli zatknúť Klausa Zobraziť galériu (2)
Recesistky chceli zatknúť Klausa

PRAHA - Fingované čilské policajtky sa dnes pokúsili zatknúť prezidenta Václava Klausa za údajnú krádež protokolárneho pera, ktoré si prisvojil pri svojej návšteve v Čile. Samotné "uniformované slečny" však skončili v rukách českej polície.

Zatknutie oznámili Klausovi megafónom na záver uvítacieho ceremoniálu maďarského prezidenta Pála Schmitta na Pražskom hrade.

Dievčatá v čiernych uniformách so zlatými náramenníkmi svoje oznámenie o zatknutí kričali po česky aj španielsky od sochy Tomáša Garrigua Masaryka na Hradčanskom námestí v čase, keď sa končila prehliadka Hradnej stráže.

Českí muži zákona proti nim zasiahli až po chvíli. Aj keď boli obidve strany vybavené želiezkami, zostali nevyužité. Policajti riešili, či sa dievčatá nedopustili priestupku. Zistili ich totožnosť, vyžiadali si od nich vysvetlenie, zhruba po hodine je prepustili.

"Bolo to divadlo, to tam napíšte," povedala vyšetrujúcim jedna z "policajtiek". Podľa druhej bola akcia vyjadrením nesúhlasu s počínaním českého prezidenta.

Recesistická akcia sa u okoloidúcich stretla s protichodnými reakciami. "Na čo sa to hráte, hlupáci," reagovala jedna z prítomných. Iná žena ale mala pre ich akciu mala plné pochopenie. "Vďaka, to bolo pre teba," povedala soche Masaryka jedna z "policajtiek".

Zábery českého prezidenta, ako potajomky berie pero a schováva ho vo svojom saku, sa stali jedným z hitov na serveri YouTube, videli ich milióny ľudí. "Čilskému peru" sa venovali popredné svetové televízne stanice, stalo sa aj námetom rôznych paródií.

Klaus neskôr povedal, že nešlo o pero, ale o obyčajnú prepisku a že "to človek štandardne robí," že si z akcie, na ktorej je, vezme ceruzku alebo blok.

Nové perá a ceruzky sa Klausovi chystajú poslať členovia skupiny na sociálnej sieti Facebook nazvanej Zbierka pier pre pána prezidenta!!!. Do polovičky apríla svoj príspevok prisľúbilo zaslať cez 8000 ľudí.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu