Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

PES zabreše a Fico pustí do gatí, vyhlasuje Sulík

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Smer-SD nakoniec zahlasuje a podporí navýšenie eurovalu I a zahlasuje za vznik eurovalu II, myslí si to predseda SaS Richard Sulík. Eurosocialisti podľa neho donútia Smer-SD podporiť euroval.

"Hlavne nech si spomenie na to, že nebude hlasovať, pokiaľ koalícia nebude jednotná. Dúfam, že výnimočne dodrží slovo. Myslím si, že PES zabreše a Fico pustí do gatí a zahlasuje za. Človek, ktorý má plné ústa národnoštátnych záujmov, keď toto spraví, bude si musieť donekonečna vyčítať," vyhlásil Sulík.

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval premiérku Ivetu Radičovú, aby si spravila poriadok s predsedom koaličnej SaS. „Smer je za mechanizmy, ktoré budú chrániť euro, ale nebude podporovať hry, ktoré rozohrala SaS. Smer podporí návrhy len vtedy, keď si Radičová urobí poriadok so Sulíkom. Ak nebude celá koalícia za dva navrhnuté mechanizmy, nevidím dôvod, prečo pomáhať vláde a SaS,“ uviedol Fico.

Vláda v stredu odobrila navýšenie záruk v Európskom finančnom stabilizačnom nástroji (EFSF), teda eurovale I a založenie Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM), teda eurovalu II, ktorý má v roku 2013 permanentne nahradiť EFSF.

V parlamente neprejdú bez podpory SaS. SaS je proti navýšeniu eurovalu jedna a je proti vstupu Slovenska do eurovalu dva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu