Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Galko vyzval Kaliňáka: Vysvetli mafiánske praktiky a 60 miliónov eur!

Kaliňák vs. Galko Zobraziť galériu (2)
Kaliňák vs. Galko

BRATISLAVA - Exminister vnútra Robert Kaliňák, používa mafiánske praktiky, dáva sledovať rodinu ministra, profitoval z gaunerských obchodov v armáde a riadil rezort obrany práve on? Tieto otázky si kladie minister obrany Ľubomír Galko po tom, čo ho k tomu svojimi slovami vyprovokoval poslanec Smeru.

Konflikt medzi oboma politikmi sa začal vyostrovať po sobotňajšej diskusnej relácii, počas ktorej pustila televízia TA3 nahrávku, na ktorej sa podľa Kaliňáka Galkova limuzína rúti na diaľnici rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu. Minister obrany na svojom blogu na sme.sk obviňuje podpredsedu Smeru zo špehovania jeho rodiny a za všetkým vidí armádne kšefty, ktoré sa snaží stopnúť.„Pokladám za škandalózne, že Kaliňák má k dispozícii dokonalý prehľad o každom mojom kroku, vrátane toho, kedy a kde chodievam. Čo je to za človeka, ktorý si dovolí zhromažďovať informácie na ministra obrany a člena vlády Slovenskej republiky, jeho manželku či jeho dcéry alebo ich špicľovať? Má nejakú paralelnú "tajnú" službu alebo je spriahnutý s nejakými pochybnými indivíduami? Kam sme sa to celá krajina dostali, v akej džamahírii to žijeme, že sa niekto, kto využíva takéto mafiánske praktiky, rovnocenne posadí so mnou za diskusný stôl v nejakej relácii a hovorí si politik a podpredseda najsilnejšej opozičnej strany?,“ pýta sa minister.

Zarobil?

Všetko podľa Galka súvisí s miliardovými tendrami, a preto vyzval Kaliňáka, aby sa verejne vyjadril k tomu, že mal údajne dostávať informačné správy z rezortu obrany skôr ako Baška a telefonicky kontaktovať sekčných riaditeľov ministra obrany, aby urýchlene uzavreli konkrétne zmluvy s konkrétnym dodávateľom. Kaliňáka sa pýta aj na to, koľko mohol dostať za to, že jeho bývalá firma Corinex Communications robí subdodávky v 59-miliónovom tendri MOKYS. Ten vyhrala britská firma BAE Systems, ktorú v zahraničí vyšetrujú z podplácania vládnych úradníkov. Zmluvu podpísal exminister Jaroslav Baška iba pár dní pred voľbami. Galko zverejnil aj vtipnú príhodu ešte z čias, keď bol Baška ministrom. Jeho vlastná sekretárka ho uzemnila pred viacerými svedkami. „Môj zlatý, ty ma neúkoluj, ja mám len jedného šéfa a ty to nie si," mala znieť legendárna veta sekretárky.  

Podal trestné oznámenie

Minister sa pustil aj do videa, ktoré do televízie priniesol Kaliňák, a tá ho následne pustila ešte počas debaty. Podľa neho bola nahrávka profesionálne pripravená niekým, kto vedel, kde má stáť a koho prenasledovať. Galko uviedol, že už má podozrenie, kto z jeho rezortu informuje o jeho pohybe opozičných poslancov. Meno však nechcel konkretizovať skôr, ako ho preverí polícia. Preto podal aj trestné oznámenie. Nech ′občan′ - vodič mercedesa a aj Kaliňák vysvetľujú. Či sa ′náhodou′ nepoznajú alebo aspoň nemajú spoločných veľmi dobrých známych. Ako video vzniklo, odkiaľ vedeli, že sa v ňom veziem ja, ako bolo ′spontánne′ nafilmované a ďalšie súvislosti,“ dodal.


Galko je paranoidný
      

Kaliňák si myslí, že Galko je paranoidný, ak si myslí, že ho niekto sleduje, reagoval na jeho výzvu. Odmieta spájanie s armádnymi tendrami ako aj informácie o tom, že mal riadiť rezort obrany. „Ako podpredseda vlády a minister vnútra som mal povinnosť v niektorých veciach spolupracovať aj s rezortom obrany. A mal som toľko práce so Schengenom, že by som to ani nestíhal. Pán Galko by sa mal ospravedlniť za to, že klamal v priamom prenose. Nie je problém to, že išiel rýchlo, ale to, že je pokrytec a poučuje, ako má kto jazdiť a pritom sám porušuje predpisy,“ reagoval Kaliňák.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu