Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Radičová dala z rezervy 300 tisíc na biatlon

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obete povodní ale aj športoví funkcionári, ktorí chcú šampionát, to sú adresáti, ktorým premiérka Iveta Radičová rozdelila najvyššie sumy. Zo svojej k 20. máju rozdelila 691.705 eur. "Najväčšia časť peňazí bola poskytnutá na odstraňovanie následkov povodní, ale aj na podporu v oblasti zdravotníctva, vzdelávania, športu a kultúry," informoval tlačový odbor Úradu vlády.

Najväčšiu sumu 338 tisíc  vyčlenila na odstránenie následkov povodne v obci Nižná Myšľa. Rozdeliť by sa mala medzi 26 rodín, ktoré prišli o bývanie. Príspevky po povodniach dostalo aj ďalších 14 rodín z rôznych oblastí Slovenska, ktorým z administratívnych dôvodov neboli vyplatené príspevky, hoci na ne mali nárok.

Tristo tisíc dostal Slovenský zväz biatlonu. Za tieto peniaze by mali dokončiť prestavbu a rekonštruovať areálu v Osrblí, kde sa v roku 2012 budú konať ME v biatlone.

Finančnej podpory z rezervného fondu sa popri obetiach povodní a športovom zväze dočkala aj Nadácia Detského kardiocentra, Evanjelické gymnázium v Tisovci či Ústav politických vied SAV v Bratislave.

V minulom roku Radičová od nástupu do funkcie v júli 2010 do konca roku rozdelila 15.285.150 eur. Aj vtedy väčšina z rozdelenej sumy putovala fyzickým osobám, mestám a obciam postihnutým povodňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu