Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

SNS majú ničiť bilbordy: V N. Zámkoch podpálili, v Komárne zatreli

Bilbord v Nových Zámkoch Zobraziť galériu (2)
Bilbord v Nových Zámkoch

BRATISLAVA - Slovenskej národnej strane sa s oslovovaním občanov na južnom Slovensku akosi nedarí. Podľa šéfa Jána Slotu bilbord propagujúci referendum o používaní slovenského jazyka ako jediného v úradnom styku v Nových Zámkoch podpálili, v Komárne poškodili, zatreli farbou a prepísali text.

"V Nových Zámkoch nám v týchto dňoch billboard podpálili a v Komárne poškodili, zatreli farbou a modifikovali na ňom náš text. Je pre mňa absurdné, aby aktivitu, chrániacu národnoštátne záujmy Slovenskej republiky niekto hanobil takýmto spôsobom," vyhlásil Slota.

Dodal, že z oblasti, v ktorej sa tieto dva prípady stali, je evidentné, že ide o vyjadrenie "jasného postoja niektorých príslušníkov maďarskej národnosti k svojej domovine - Slovenskej republike". "Je to nielen smutné, ale ide aj o flagrantné narušenie spolužitia medzi štátotvorným slovenským národom a maďarskou menšinou na Slovensku," komentuje poškodenie billboardov SNS Slota.

SNS pred mesiacom odštartovala petíciu smerujúcu k referendu s cieľom používania slovenského jazyka ako jediného úradného jazyka na území Slovenskej republiky. Súčasťou kampane k petícii sú aj bilbordy po celom Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu