Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ITF Slovakiatour: Príďte si vybrať dovolenku!

ITF Slovakiatour
ITF Slovakiatour

BRATISLAVA - Päťdesiatka cestovných kancelárií prinesie atraktívne zájazdy za výhodných cenových podmienok. Návštevník si vyberie z populárnych letných destinácií, lyžovačiek, plavieb na výletných lodiach alebo dobrodružných expedícií do menej známych krajín.

Vo štvrtok 20. januára v Incheba Expo Bratislava štartuje veľtržné podujatie, ktoré ulahodí všetkým čo sa radi venujú spoznávaniu nových destinácií a dovolenku považujú za neodmysliteľnú súčasť svojho životného štýlu. Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour otvára brány po 17. krát a až do nedele 23. januára ponúkne návštevníkom hodnotné informácie, programy i zážitky.

Tí, ktorí si najradšej manažujú plány ciest sami, nazbierajú užitočné turistické tipy u zahraničných zastúpení krajín, ktoré na veľtrhu poskytnú informácie o ubytovaní, miestnych atrakciách, spôsoboch dopravy či tradíciách. Partnerskou krajinou pre rok 2011 je Česká republika. Pre návštevníkov pripravila prezentáciu svojich najzaujímavejších zákutí. Dôležitou súčasťou kultúry krajiny sú nepochybne národné špeciality.

Česká republika pohostí návštevníkov lahôdkami v typickej reštaurácii a na zapitie ponúkne zlatý mok v podobe degustácie pív z ôsmych malých pivovarov. Príjemnú náladu navodí folklórna hudba Jožku Šmukařa. Najmenší si vlastnoručne vyrobia náhrdelník z korálok známej jabloneckej bižutérie.

Aj Slovensko v sebe ukrýva mnoho krásneho a nepoznaného. Často pri plánovaní dovolenky našinci uprednostňujú zahraničie, avšak rozvoj cestovného ruchu a služieb s ním spojených u nás dynamicky napreduje. Veľtrhu ITF Slovakiatour sa zúčastnia všetky slovenské regióny a návštevníkom ukážu to naj zo svojich prírodných či historických daností. Partnerským regiónom je Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý sa predstaví ako „kraj pohody“. Hrady, zámky, kúpeľné mestá obklopené krásnou prírodou – to sú len niektoré zo zaujímavostí tvoriacich bohatstvo kraja. Návštevníkom atmosféru sprostredkuje výstava fotografií s možnosťou hlasovania o najkrajšiu. V prvý deň veľtrhu zástupcovia regiónu pripravia medzinárodný workshop na tému Manažment a marketing cestovného ruchu regiónov pod záštitou Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Skúsenosti v rámci cezhraničnej a medzinárodnej spolupráce predstavia odborníci z partnerského francúzskeho kraja Pikardia, ako aj z partnerského Zlínskeho kraja. Nabitým programom láka návštevníkov aj mesto Skalica. Z gastronomických lahôdok nemôžu chýbať čerstvé trdelníky, či skalické víno. Tento rok však pribudne aj ukážka prípravy tradičnej torty aká bola kedysi ozdobou každej skalickej svadby. Toto nádherné umelecké dielo býva vysoké až jeden meter a jeho príprava si vyžaduje mimoriadnu zručnosť. Keďže rok 2011 má na Slovensku prívlastok hokejový, Slovenská agentúra pre cestovný ruch nezabudla ani na športových fanúšikov. V expozíciách Slovenska a hostiteľských miest majstrovstiev sveta Bratislava a Košice sa možno tešiť na vystúpenia roztlieskavačiek, fotografovanie sa s maskotom Gooolym, súťaže v minihokeji, či strieľanie na statického hokejového brankára.

Aj tento rok ponúka trochu iný pohľad na rôzne kúty sveta festival Camera Slovakia. Ukáže to najzaujímavejšie z minuloročných expedícií. Program tvoria premiéry súťažných filmov, výstavy fotografií, multimediálne premietania a pútavé rozprávania cestovateľov. Súbežne s veľtrhom ITF Slovakiatour sa konajú špecializované výstavy Wellness a Fitness, Poľovníctvo a oddych. V rámci propagácie zdravého životného štýlu sa verejnosť dozvie viac o pozitívnom pôsobení čoraz populárnejšieho spinningu na organizmus. V sobotu 22.januára sa osemdesiatka účastníkov bude snažiť počas trojhodinovej jazdy Spinning ride preniesť svoje športové nadšenie na návštevníkov veľtrhu.

V rámci výstavy poľovníctva sa vo výstavných expozíciách objavia rôzne potreby pre poľovníkov a vyznávačov trávenia voľného času v prírode. Jedným z najdôležitejších bodov sprievodného programu je prehliadka, ktorou sa oslávi 40. výročie organizovaného sokoliarstva na Slovensku. Zároveň si v tomto roku pripomíname 240 rokov vyučovania lesníctva a pri tejto príležitosti nebudú chýbať ukážky historických artefaktov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu