Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dnešné menu klokan na víne a karamelová zmrzlina so soľou

Vyskúšajte niečo nové Zobraziť galériu (3)
Vyskúšajte niečo nové

Určite ste sa ste sa už ocitli v situácii, keď ste hľadali inšpiráciu, čo variť pre rodinu alebo ste minimálne dostali otázku, čo by ste si radi našli na tanieri. Ak už sa vám zunovali klasické jedlá a máte chuť vyskúšať niečo nové, máme pre vás zaujímavý tip.

Vo štvrtok 20.1. v bratislavskej Inchebe štartuje gastronomický veľtrh Danubius Gastro plný netradičných surovín a spôsobov ich spracovania.

Odvážlivci sa možno nechajú zlákať exotikou – bude sa podávať zebra na zeleninovom ragú, antilopa v kokosovom kréme, či klokan na víne. Po takomto zaujímavom jedle by ste mali siahnuť po rovnako kurióznom dezerte.

Vyberiete si karamelovú zmrzlinu so soľou, biočokoládu s bretónskymi morskými riasami alebo radšej s príchuťou ruže? Inak ďalší kvet, ktorý sa u nás zbiera hlavne do jarných kytičiek – fialky - sa vo francúzskom Toulouse stávajú častou prísadou gastronomických špecialít. Na veľtrhu nájdete nimi ochutený cukor, čaj, čokoládu, marmeládu, no a snáď ich najluxusnejšia verzia sú kryštalizované kvety fialky v cukre Tento vynikajúci produkt sa pridáva do šampanského.

A keď už sme pri nápojoch, veľtrh Danubius Gastro ponúka možnosť ochutnať množstvo kvalitných vín zo Slovenska, ale i zo zahraničných vychýrených vinárskych oblastí. Určite by ste sa mali pristaviť pri exkluzívnom druhu Baron Philippe de Rothschild.

Ak máte radi ryby, určite sa často pasujete s otázkou kde ich zohnať čerstvé a kvalitné. Veľtrh Danubius Gastro je práve miesto, kde zoženiete ryby a morské príšerky, ako aj to čo potrebujete na prípravu sushi za prijateľné ceny.

Veľtrh však ponúka inšpiráciu aj tým, ktorí nie sú práve nadšení z netradičných ingrediencií. V piatok 21.1. sa koná finále gastronomickej súťaže Gastro Junior, kde mladé nádejné kuchárske hviezdy budú pripravovať jedlá z bežne dostupných lacných surovín. Ich schopnosti posúdia momentálne najlepší slovenskí šéfkuchári Žídek, Pospíšil, Kovarský, Topoľský a Kulhány.

Danubius Gastro je otvorený vo štvrtok 20.1. pre odbornú verejnosť, podobne v piatok 21.1. do 13-tej hodiny. Široká verejnosť je srdečne pozvaná veľtrh navštíviť od piatka 21.1. od 13:00 do 18:00 a potom v sobotu 22.1. medzi 9:00 a 18:00 a v nedeľu 23.1. od 9:00 do 17:00.

Podrobnejšie informácie o sprievodných programoch nájdete na www.incheba.sk.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu