Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Štúdia realizovateľnosti diaľnice na Ukrajinu mešká, tvrdí minister dopravy Ráž

Jozef Ráž ml. Zobraziť galériu (2)
Jozef Ráž ml. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

MICHALOVCE - Minister dopravy Jozef Ráž (Smer-SD) očakáva skoré dokončenie štúdie realizovateľnosti úseku diaľnice D1 na Ukrajinu. Oznámil to pred stredajším výjazdovým rokovaním vlády v Michalovciach. Minister zároveň potvrdil, že ukončenie štúdie realizovateľnosti úseku diaľnice má mierne oneskorenie. Jej výsledky sú dôležité na plánovanie výstavby diaľnice.

archívne video

Minister dopravy Jozef Ráž ml. informuje o Zákone o strategických investíciách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Od začiatku presadzujeme, aby to bol plný profil," povedal minister, zdôrazňujúc záväzok vlády pokračovať v príprave. Projekt diaľnice na Ukrajinu vníma nielen ako infraštruktúrnu prioritu, ale aj ako prvok na zabezpečenie obranných a logistických schopností regiónu.

Jozef Ráž ml.
Zobraziť galériu (2)
Jozef Ráž ml.  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Musíme zabezpečiť, že naša infraštruktúra bude schopná zabezpečiť potenciál obnovy Ukrajiny, to znamená, že my musíme mať možnosť a schopnosť presúvať aj techniku v prípade, že by to bolo nutné," uviedol minister s tým, že projekt má významný vplyv na bezpečnosť a stabilitu regiónu.

Okrem toho šéf rezortu dopravy zdôraznil, že vláda priorizuje rozvoj hlavných dopravných koridorov, konkrétne diaľnic D1, D3 a R4, ako bolo definované v programovom vyhlásení vlády.

Viac o téme: DopravaDiaľnicaMeškanieUkrajinaJozef Ráž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu