Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Netflix zaznamenal vo 4. štvrťroku nárast zisku aj počtu predplatiteľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/freestocks)

LOS GATOS - Americký streamovací gigant Netflix zaznamenal vo 4. štvrťroku 2023 nárast zisku aj počtu predplatiteľov vďaka silnej ponuke seriálov a filmov.

Konkrétne, Netflix získal v uplynulom štvrťroku na celom svete 13,12 milióna nových predplatiteľov. To bol viac ako odhad spoločnosti na úrovni 9 miliónov nových klientov. Na konci minulého roka tak mal Netflix celkovo 260,28 milióna predplatiteľov.Pri pohľade na súčasný 1. štvrťrok Netflix očakáva, že počet nových predplatiteľov bude postupne klesať, čo odzrkadľuje "typickú sezónnosť, ako aj určitý vplyv výrazného nárastu vo 4. štvrťroku".

Analytici však očakávali ešte lepší výsledok

Zisk Netflixu so sídlom v Los Gatos v Kalifornii za tri mesiace do konca decembra 2023 vzrástol na 938 miliónov USD alebo 2,11 USD na akciu z 55 miliónov USD alebo 0,12 USD/akcia v predchádzajúcom roku. Analytici však očakávali ešte lepší výsledok, a to zisk 2,22 USD na akciu.Tržby Netflixu sa vo 4. štvrťroku zvýšili o 12,5 % na 8,833 miliardy USD zo 7,852 miliardy USD rok predtým, zatiaľ čo analytici mu predpovedali tržby 8,72 miliardy USD.

Rast tržieb odráža nedávne zmeny cien spoločnosti, pričom priemerné príjmy za členstvo medziročne stúpli o 1 %.V 1. kvartáli očakáva Netflix tržby 9,24 miliardy USD a zisk 4,49 USD na akciu. Analytici mu predpovedajú zisk 4,10 USD na akciu a tržby 9,30 miliardy USD.

Viac o téme: EkonomikaNárastZiskNetflixPredplatitelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu