Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

E-commerce zaznamenáva oživenie: Pribúdajú e-shopy a rastú tržby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Dáta spoločností Comgate aj Upgates, ktoré poskytujú riešenia pre e-shopy, ukazujú pozitívny trend, ktorý by mal priniesť opätovné oživenie odvetia e-commerce. Odvetviu rastú tržby a pribúdajú nové e-shopy. Spoločnosti o prieskume informovali v piatok (16. 2.).

"Vo štvrtom kvartáli roku 2023 zaznamenalo až 72 % e-shopov stagnáciu alebo medziročný rast tržieb, čo predstavuje lepší výsledok ako v predchádzajúcej vianočnej sezóne. Maloobchodníci prekonali slabšie mesiace, podarilo sa im optimalizovať svoju činnosť a už z odpovedí v prieskume je zrejmé, že plánujú opäť pracovať na rozvoji," priblížil stav českého a slovenského e-commerce riaditeľ spoločnosti Comgate Jakub Ouhrabka.

archívne video

Slovensko-nemecká obchodná a priemyselná komora ponúka podnikom nástroje na zníženie spotreby energie (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Vlani sa darilo aj poskytovateľom platforiem pre e-shopy, ktorí pocítili pribúdajúci počet nových elektronických obchodov. "V priebehu roka 2023 sme vyrástli o 33 %. Na vysokom prírastku sa však nepodieľali len nové e-shopy, ale približne 25 % predstavovali migrujúce obchody z iných platforiem, ktorým pôvodné riešenie už nevyhovovalo. V budúcom roku sa plánujeme zamerať aj na väčšie e-shopy, ktorým budeme vedieť ponúknuť individuálnejší prístup," zhodnotil Michal Benatzky zo spoločnosti Upgates. 

Tento rok by sa mal podľa Benatzkyho opäť niesť v znamení rastu

"Evidujeme silnejúci rast záujmu majiteľov kamenných obchodov o e-shopové riešenia. Prepojenie týchto dvoch predajných kanálov je pre nich zaujímavá príležitosť a dokonca by som povedal, že čoskoro aj nevyhnutnosť," uzavrel.

Viac o téme: RastTrendE-shopyTržbyE-commerce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu