Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Snahou Hlasu-SD vo voľbách bude zmena na poste predsedu KSK a primátora Košíc

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Strana Hlas-SD bude mať ambíciu postaviť silných protikandidátov pre tohtoročné voľby predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) a primátora Košíc.

"Urobí všetko pre to, aby došlo k výmene aj na poste primátora, aj na poste predsedu KSK," uviedol v piatok v Košiciach predseda strany Peter Pellegrini. O konkrétnych kandidátoch zatiaľ mimoparlamentná strana nehovorí. Bývalý primátor Košíc Richard Raši z Hlasu-SD však potvrdil, že kandidovať v krajských ani komunálnych voľbách nebude. Stranícke krajské štruktúry majú pritom právo vytvárať rôzne koalície.

Snahou Hlasu-SD vo voľbách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Nebudeme sa správať jednotne na celom území Slovenska. Jediný zákaz je s Ľudovou stranou Naše Slovensko a od stredajšieho (26. 1.) rokovania nášho predsedníctva aj s OĽANO. Ako sa nakoniec vykreuje koalícia v Košickom kraji, je na našich kolegoch tu v kraji," povedal Pellegrini. Kritizoval pritom spôsob riadenia zo strany súčasného predsedu KSK Rastislava Trnku, ktorý v minulých voľbách uspel s podporou OĽANO, SaS, KDH, NOVA a Šanca, ako aj primátora metropoly východu Jaroslava Polačeka, ktorý mal podporu SaS, KDH, SMK, NOVA a OKS.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico v polovici januára ako základ dobrého výsledku v tohtoročných komunálnych a krajských voľbách označil možnú spoluprácu Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. V Košickom kraji je podoba kandidatúry zo strany Hlasu-SD otvorená. "Môže to byť aj táto koalícia, ale môže to byť aj ambícia Hlasu ísť do volieb sama s vlastným kandidátom alebo v úplne inej koalícii," uviedol v tejto súvislosti Pellegrini.

Viac o téme: VoľbyPrimátor KošiceHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu