Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Naď čelí dvom trestným konaniam, Heger v tom má jasno: Nepredložili žiadne dôkazy

Jaroslav Naď Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Naď (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Vojenské spravodajstvo na dnešnom zasadnutí výboru určeného na kontrolu jeho činnosti nepredložilo dôkazy proti tieňovému ministrovi obrany hnutia OĽaNO Jaroslavovi Naďovi. Uviedol to po dnešnom zasadnutí predseda výboru Eduard Heger, ktorý je poslancom Obyčajných ľudí a nezávislých osobností.

Jaroslav Naď čelí obvineniu z ohrozenia utajovanej skutočnosti, pričom polícia v jeho prípade koná na podnet šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara. Ten bol na dnešnom výbore tiež prítomný, pred médiami však ušiel.


Čítajte aj: Naď vracia úder! Zvažuje podanie trestného oznámenia: VIDEO Šikana zo strany štátu


„Na dnešnom výbore bolo dôležité zistiť, či nasadenie odpočúvania a následné obvinenie bolo oprávnené,“ povedal Heger. Dodal, že na zasadnutí odzneli argumenty, ale neboli prezentované dôkazy. Naď, ktorý tvrdí, že povolenie na jeho odpočúvanie získalo Vojenské spravodajstvo od súdu na základe klamstiev, dnes požadoval konfrontáciu s Balciarom.

Zasadal Vojenský výbor k prípadu Jaroslava Naďa

Eštebácke praktiky v minulom režime

Ten to však podľa neho odmietol. „Ja som mal naozaj vôľu sa pozrieť do očí pánovi Balciarovi, že ako sa bude tváriť, keď bude o mne klamať,“ uviedol Jaroslav Naď. Zároveň informoval, že so svojím právnym zástupcom podal sťažnosť voči obvineniu. Spravodajská informácia, ktorá je súčasťou spisu v jeho prípade, je totiž podľa neho plná klamstiev a nezmyslov. „Naozaj mi to príde ako eštebácke praktiky v minulom režime,“ vyhlásil.

Podľa Hegera výbor pre krátkosť času dnešnú agendu neukončil, preto bude nasledovať ďalšie zasadnutie, kam opäť pozvú aj Balciara, aj Jaroslava Naďa. „Aby sme sa naozaj mohli baviť vecne,“ povedal. Pokiaľ ide o Balciarove majetky, na ktoré poukazoval aj obvinený Jaroslav Naď.

VIDEO Naď čelí dvom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Heger sa podľa vlastných slov chce obrátiť na Národný bezpečnostný úrad, ktorý Balciarovi vydal bezpečnostnú previerku. „Nás bude zaujímať, na základe čoho mu tú previerku dal a dnes zaznelo a je to tak, že previerky si na seba robí Vojenské spravodajstvo samo,“ uviedol Heger. Podľa neho nie je možné povedať, či bola previerka legitímne udelená. „NBÚ to len podpisuje na základe odporúčania Vojenského spravodajstva. Toto je Hlava 22,“ dodal Heger.

Naď čelí dvom trestným konaniam

Obvinený opozičný politik Naď čelí dvom trestným konaniam. Vyhlásil to minulý týždeň po vypočutí na Národnej kriminálnej agentúre po nahliadnutí do spisu. Prvé konanie sa týka trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti súvisiacej s kauzou Skripaľ.

Jaroslav Naď a Igor
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky-Vlado Anjel)

Druhé zase údajného korumpovania novinára v období, keď bol obvinený riaditeľom mimovládneho Slovenského inštitútu pre bezpečnostnú politiku. Obvinený stíhanie voči svojej osobe spája aj s kritikou majetkových pomerov šéfa Vojenského spravodajstva.

Viac o téme: OĽaNOJaroslav NaďEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu