Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Polícia preverí kauzu Sun Park Residence na základe trestného oznámenia, ktoré podala Nicholsonová

Lucia Ďuriš Nicholsonová
Lucia Ďuriš Nicholsonová (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave preverí kauzu Sun Park Residence na základe trestného oznámenia, ktoré ešte v marci podala poslankyňa Národnej rady SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS). Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Szeiff potvrdil, že v súčasnosti sú v tejto veci vykonávané potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia. "Kauzu odštartoval blog vozičkárky Natálie Turčinovej, ktorá si s partnerom Martinom kúpila byt v rozostavanom projekte Sun Park Residence. Mladý hendikepovaný pár, ktorý trpí svalovou dystrofiou, síce zaplatil zálohu 80.000 eur na účet devolopera projektu, no nezískal bývanie. Keď si chceli vziať úver, banka im ho nedala, lebo im oznámila, že na zmluve nesedí vlastník," uvádza v stanovisku Ďuriš Nicholsonová s tým, že následne sa jej ozval ďalší z poškodených z projektu Sun Park Residence s tým, že ich je okolo 20. 

"Uskutočnilo sa s nimi stretnutie, na ktorom sme sa dohodli, že zozbierajú údaje od všetkých poškodených a spracujeme trestné oznámenie. Tak sa aj stalo," uviedla Ďuriš Nicholsonová. Zároveň doplnila, že "keďže polícia v zákonnej lehote nerozhodla, spracovali sme žiadosť o preskúmanie zákonnosti postupu polície na prokuratúru". "Potom prišla odpoveď z prokuratúry, v ktorej sa píše, že to, že polícia za pol roka v samotnej veci neurobila takmer nič, je normálne, a teda zákonné. O to viac ma teší súčasné upovedomenie o začatí trestného stíhania v tejto veci," uzavrela poslankyňa liberálov.  

Viac o téme: Lucia Ďuriš NicholsonováKauza Sun Park Residence
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu