Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PRÁVE TERAZ Marián Kočner ostáva vo väzbe

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Obvinený podnikateľ Marián Kočner zostáva podľa informácií Zuzany Petkovej z Nadácie Zastavme korupciu vo väzbe. Ešte minulý týždeň o tom rozhodoval Špecializovaný trestný súd. Kočnerov obhajca zatiaľ rozsudok nemá. Kočner požiadal o prepustenie z väzby, kde je už vyše mesiaca.

Informáciu ako prvý zverejnil Denník N. Rozhodnutie v prípade Mariána Kočnera malo padnúť tento týždeň. Zuzana Petková zverejnila na svojom Facebooku informáciu, že Kočner ostáva vo väzbe bez podrobností. Podnikateľov obhajca zatiaľ nemá k dispozícii verdikt sudcu ŠTS. 

PRÁVE TERAZ Marián Kočner
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Zuzana Petková)

Kočnerov právnik rozhodnutie súdu zatiaľ nemá

Martin Pohovej, obhajca Mariana Kočnera v kauze falšovania tzv. zmeniek, nemá k dispozícii verdikt sudcu Špecializovaného trestného súdu v prípade žiadosti o prepustenie svojho klienta z väzby a stíhania na slobode. "Do dnešného dňa som nedostal žiadne písomné vyrozumenie," uviedol Pohovej.

Kočner požiadal o prepustenie

Na pracovisku ŠTS v Banskej Bystrici sa 1. augusta rozhodovalo o žiadosti obvineného podnikateľa Kočnera na prepustenie z väzby. Obvinený podnikateľ požiadal o konanie v neprítomnosti, zastupovali ho dvaja advokáti. Sudca pre prípravné konanie si na neverejnom zasadnutí vypočul návrhy prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry aj obhajcov. Informoval, že svoje rozhodnutie oznámi stranám písomne, ale v tomto prípade nemá na to lehotu. Prokurátor Ján Šanta, ktorý navrhol žiadosti Mariana Kočnera nevyhovieť, už vtedy povedal, že verdikt by mohol byť známy tento týždeň.

PRÁVE TERAZ Marián Kočner
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Obhajoba navrhovala prepustenie z väzby, alebo jej nahradenie napríklad technickým prostriedkom, tzv. náramkom, probačným dohľadom súdu a inými kontrolnými prostriedkami. Kauciu obhajoba neponúkala. Prípad minulý týždeň riešil ten istý sudca, ktorý 23. júna nezobral do väzby Kočnera ani exriaditeľa TV Markíza Pavla Ruska Po proteste prokurátora najvyšší súd 28. júna väzbu uvalil na Mariána Kočnera, Pavla Ruska ponechal na slobode.

Podnikateľ čelí obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Podľa prokuratúry dôvodom na väzbu je obava, že na slobode by pokračoval v trestnej činnosti.

Viac o téme: Marián KočnerKauza zmenky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu