Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V prípade východoslovenského bossa Okoličányho rozsudok zasa nepadol: Pojednáva sa deviaty rok

Robert Okoličány Zobraziť galériu (2)
Robert Okoličány

PEZINOK – V prípade Róberta Okoličányho považovaného za bossa východoslovenského podsvetia a ďalších 15 obžalovaných na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku nepadol rozsudok ani dnes. Dôvodom bola námietka zaujatosti jedného z obžalovaných Jozefa L. voči členovi senátu. Námietka bola pritom ŠTS doručená faxom len osem minút pred začatím hlavného pojednávania, na ktorom už mohol v tejto dlhoročnej kauze padnúť aj rozsudok.

"Mám čerstvú informáciu, že sa nedávno stretol s poškodeným. Mám za to, že takéto stretnutie mimo súdnej siene je neprijateľné a sudca by mal byť vylúčený," prečítal predseda senátu rukou písaný fax obžalovaného týkajúci sa člena senátu.

Hoci súd námietke nevyhovel, obhajca obžalovaného využil zákonnú trojdňovú lehotu, aby po porade s klientom zvážili podanie sťažnosti voči rozhodnutiu o námietke. Ak sťažnosť podajú, rozhodovať o nej bude Najvyšší súd SR. Konanie tak dnes pokračovalo záverečnými rečami prokurátora a obhajcu obžalovaného Róberta Nigut.

"Navrhujem, aby súd uznal obžalovaného vinným. Čo sa týka druhu a výmeru trestu s poukazom na psychologický posudok, navrhujem uložiť úhrnný a súhrnný trest odňatia slobody na doživotie," uviedol prokurátor.

Roberta Niguta hľadá Interpol
Zobraziť galériu (2)
Roberta Niguta hľadá Interpol  (Zdroj: SITA)

Obhajca obžalovaného Niguta naopak, požadoval svojho klienta oslobodiť. "Hlavným dôkazom je výpoveď chráneného svedka, ktorý vypovedal vopred naučenú verziu," uviedol advokát. Jeho výpoveď považuje za nedôveryhodnú.

Pôvodná obžaloba na celú zločineckú skupinu bola podaná 27. apríla 2007. Obžalovaní sa podľa prokurátora mali dopustiť týchto trestných činov: zločinecká skupina, vražda, pokus o vraždu, nedovolené ozbrojovanie, výtržníctvo, vydieranie, poškodzovanie cudzej veci, obmedzovanie osobnej slobody, ublíženie na zdraví a krádež. Spolu ide o 19 skutkov.

V tejto trestnej veci sa uskutočnilo už približne 130 pojednávaní. Podľa prokurátora je to dôsledok aj preformalizovaného trestného poriadku. Ďalšie hlavné pojednávania v tejto trestnej veci súd naplánoval na 9. augusta a 8. septembra.

Viac o téme: BossSúd Robert Okoličány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu