Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vyšetrovanie kauzy Osrblie by sa mohlo skončiť tento mesiac

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajné vyšetrovanie kauzy Osrblie by sa mohlo skončiť už tento mesiac. Vyplýva to z listu ministra vnútra Daniela Lipšica premiérke Ivete Radičovej. Tá ho v januári požiadala, aby ju informoval o vývoji v závažných mediálnych kauzách. Informoval o tom Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

V kauze Osrblie ide o údajné vymáhanie provízie vo výške desať percent zo štátnej dotácie pre dostavbu národného športového biatlonového areálu v Osrblí, kde sa nedávno odohrali majstrovstvá Európy. V tejto súvislosti sú od konca júla 2011 obvinení z nepriamej korupcie Igor L., Peter K. a Pavol P., Martina N. obvinili 17. augusta. Igora L. a Martina N. vzali v tom čase do väzby, druhého z nich v októbri z väzby prepustili.
      
Na prestavbu a rekonštrukciu Národného športového areálu v Osrblí bolo vyčlenených 1,6 milióna eur z ministerstiev školstva, financií a rezervy predsedníčky vlády. Podľa premiérky požadovali niektoré osoby desať percent z tejto sumy. Pri preberaní označených bankoviek vo výške 30 tisíc eur zadržala polícia bývalého veľvyslanca SR v Keni Igora L. 29. júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu