Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvrat v kauze malackých Rómov: Dobrovodského obvinili, že chcel pásť ich ženy!

Týmto dámam mal Dobrovodský dávať neslušné návrhy Zobraziť galériu (16)
Týmto dámam mal Dobrovodský dávať neslušné návrhy (Zdroj: archív)

MALACKY – Po návšteve Štefana Šarkőzyho z Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity v problémovej rodine v Malackách nastal v prípade ich susedského sporu s Oskarom Dobrovodským poriadny zvrat. Ten totiž musel ísť vypovedať na políciu, pretože na neho Rómovia podali trestné oznámenie. V ňom obeť, ktorá musela znášať dva a pol roka agresívne správanie svojich susedov, obvinili z rasizmu a toho, že chce z ich žien urobiť prostitútky.

Muž, ktorý roky znášal slovné útoky a vyhrážky, sa dostal do pozície vinníka. Pritom ešte pred pár dňami to vyzeralo tak, že Rómovia súhlasia so zbúraním čiernej stavby a odsťahovaním, všetko je zrazu inak. Po minulotýždňovej návšteve splnomocnenca vlády Šarkőzyho a úmrtí najstaršieho člena rodiny Rudolfa Galbu († 69) sa opäť situácia vyostruje.

Prešli do protiútoku

Včera v čase, keď mal práve Galba pohreb, sa mu mali opäť vyhrážať, že sa pomstia a zabijú ho. Policajti, ktorí hliadkovali počas celého dňa pred domom, vraj nič nepočuli. Pritom Šarkőzy tiež cez médiá obviňuje Dobrovodského, že problémy robí práve on a nie Rómovia. Zaujímavé je, že ešte v ten deň, ako táto informácia vyšla, musel ísť Dobrovodský vypovedať na políciu.

Malacky_repo

„Myslím, že on im poradil tieto oznámenia. Čítali mi tie obvinenia, že vraj som si sem pozval fašistov, ktorí mali vytetované hákové kríže, hovorili po nemecky. Potom ma obvinili z ďalších vecí, že chcem, aby ich ženy pre mňa pásli chodník v Bratislave. Že som ich prehováral, aby robili prostitúciu a preto si ich natáčam,“ povedal nám včera Dobrovodský.

Po smrti Rudolfa Galbu († 69) s paličkou sa napätie stupňuje

Rudolf Galba
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: archív)

Pomôcť chce aj Belousovová

Do prípadu sa okrem Alojza Hlinu, ktorý vyzval premiérku, aby Šarkőzyho odvolala, zapojila včera aj šéfka parlamentného výboru pre ľudského práva Anna Belousovová. Tá ponúkla Dobrovodskému pomoc vo forme advokáta, ktorý mu poskytne aj právnu pomoc. V piatok sa má v Malackách uskutočniť aj zhromaždenie za zrušenie poverenia Šarkőzyho. Hovorca premiérky Ivety Radičovej nám potvrdil, že predsedníčka vlády si vyžiadala od splnomocnenca kompletnú informáciu o aktuálnej situácii.

Deti žijú v otrasných podmienkach

Rómovia z Družstevnej ulice
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: archív)

Celý susedský spor začal v roku 2009, keď bol Dobrovodský pracovať v zahraničí. Vtedy sa na rozlohu 40 metrov štvorcových prisťahovalo 36 Rómov.

So zbúraním čiernej stavby Rómovia nesúhlasia

Rómovia z Družstevnej ulice
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: archív)


Vo videu si môžete pozrieť, v akých podmienkach žijú aj deti Dobrovodského susedov. Nie je núdza ani o desiatky potkanov, ktoré im robia spoločnosť.

Potkany na Družstevnej ulici v Malackách

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu