Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Lipšic chce nainštalovať Rómom do dvora kameru

S kamerou rodina súhlasila Zobraziť galériu (7)
S kamerou rodina súhlasila (Zdroj: SITA)

MALACKY – Nainštalovanie kamery do dvora neprispôsobivej rodiny a zbúranie nelegálnych stavieb, takto chce minister vnútra Daniel Lipšic riešiť situáciu problémových občanov z Družstevnej ulice v Malackách. Kamera má zaznamenať všetky prípady potenciálnych výtržností rodiny. Podľa Lipšica s ňou prekvapivo súhlasili aj problémoví občania.

„Budeme sa snažiť urgovať stavebný úrad, aby rozhodol právoplatne o zbúraní nelegálnych stavieb,“ dodal na včerajšom brífingu minister. Polícia podľa Lipšica poskytne pri legálnom búraní plnú asistenciu. Minister tiež uviedol, že zvážia, či pred obydlie problémových občanov neumiestnia stálu policajnú hliadku.

Daniel Lipšic sa do Malaciek vrátil po dvoch mesiacoch. Vtedy od policajných funkcionárov vyžadoval zlepšenie situácie do 60 dní, inak za to mali niesť zodpovednosť. Na brífingu uviedol, že jeho spokojnosť s jej vývinom je mierna. “Samozrejme, že nie je možné za dva mesiace urobiť zázrak. Pre mňa je relevantné, že som dostal informácie o tom, že sa polícia mimoriadne snaží, čo oceňujem,“ povedal minister vnútra. Podľa jeho informácií klesli krádeže neprispôsobivých občanov, na strane druhej výtržnosti ostávajú stále rovnaké.

Sused problémových obyvateľov tvrdí, že po poslednej návšteve ministra vo februári sa situácia ešte zhoršila. „Teraz sa pomstievajú, že som to zmedializoval,“ povedal. Sused ďalej uviedol, že deň po odchode Lipšica ich susedia napadli a začali do ich domu hádzať šálky a taniere, vyhrážali sa im a oplzlo nadávali. „Včera naposledy nám vykopli bránu,“ dodal.

Susedov problémovej rodiny trápi hluk, vyhrážky, nadávky, nehygienické správanie aj vyhrážanie sa smrťou od obyvateľov z vedľajšieho domu. Okrem toho problémová rodiny si na cudzom pozemku postavila tri čierne stavby. Jednu už od poslednej návštevy ministra Daniela Lipšica stavebný úrad nechal zbúrať. Na ďalšiu stavbu bolo podľa jedného z majiteľov pozemkov, na ktorých čierne stavby stoja, vydané stavebné povolanie na búranie. Problémoví občania sa však odvolali. Druhú čiernu stavbu rieši spolumajiteľ pozemkov v občiansko-právnom konaní, chce, aby bola tiež zbúraná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu