Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Záchrana v poslednej chvíli: FOTO Starší pár uviazol v horiacom aute, hrdinský zásah policajtov!

Motorové vozidlo po zásahu hasičmi. Zobraziť galériu (2)
Motorové vozidlo po zásahu hasičmi. (Zdroj: Polícia SR)

BRATISLAVA - Ďakujú všetkým anjelom, ktorí pri nich stáli. Starší manželský pár sa vybral ráno svojou Škodou Felíciou povybavovať nejaké povinnosti, no cesta sa im riadne zdramatizovala. Auto začalo zrazu horieť a oni už mysleli na najhoršie.

archívne video

Poplach v centre Bratislavy, kde museli hasiči zasahovať pri požiari známeho kina, evakuovali aj blízke ministerstvo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Auto, z ktorého sa valil dym a ceú prednú časť zachvátili plamene, zbadali ráno policajti počas jazdy cez Lehnice. Vo vnútri sedel starší manželský pár. Kým 75-ročná spolujazdkyňa vystúpila z auta sama, jej o štyri roky starší manžel to nedokázal. Policajti neváhali a dôchodcu rýchlo vytiahli von.

Hneď privolali hasičov. Pomocou hasiaceho prístroja z policajného auta sa im však podarilo za pomoci ochotných okoloidúcich oheň uhasiť ešte pred ich príchodom.

Záchrana v poslednej chvíli:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR)

Dvaja hrdinovia v policajných uniformách

Ako informuje Polícia SR na svojej facebookovej stránke, vystresovaných dôchodcov usadili policajti do zasadačky najbližšej firmy. Tam sa o nich starali a upokojovali ich až do príchodu ich syn. Ten svojich nezranených rodičov v poriadku odviezol domov. Práporčík Dávid Bartoš a nadstrážmajster Denis Keszi z Obvodného oddelenia PZ Šamorín urobili policajtom určite dobré meno a dôchodcovia budú na ich pomoc s vďakou spomínať.

Viac o téme: PomocHoriace autoPolícia SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu