Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ľudská vypočítavosť nepozná hraníc: Varovanie polície, podvodná zbierka pre malého chlapca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia na svojej stránke upozornila na podvodnú zbierku pre malého chlapca, ktorá sa šírila na sociálnych sieťach. Policajti informáciu zverejnili aj na svojej stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR. Vo svojom príspevku apelovali na občanov, aby si overili, či transparentný účet existuje a či je zbierka a jej dôvod reálny.

Šírený podvodný príspevok uvádzal, že zbiera peniaze pre malého chlapca Samka, ktorý mal trpieť svalovou dystrofiou. K textu bola priložená fotografia, na ktorej sa mal nachádzať daný chlapec. Polícia však zistila, že daná fotografia bola zverejnená na portáli dailymail.co.uk a článok sa týkal malého štvormesačného austrálskeho chlapca, ktorý takmer zomrel na meningitídu.

„V súčasnej dobe je predmetný príspevok o ‚Samkovi‘ vymazaný z oboch sociálnych sietí,“ podotkla polícia. V závere sa obrátila na občanov, aby si vždy overili, či transparentný účet skutočne existuje. „Taktiež je potrebné si z viacerých zdrojov overiť, či je zbierka a dôvod zbierky reálny, a to z viacerých zdrojov,“ uzavrela polícia.

Viac o téme: ZbierkaHoaxPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu