Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza sexuálneho zneužívania v Chachalande má dohru: Polícia vzniesla obvinenie vedúcemu tábora

Katarínu mal zneužívať vedúci detského tábora ChaChaLand. Zobraziť galériu (3)
Katarínu mal zneužívať vedúci detského tábora ChaChaLand. (Zdroj: Facebook/R.P.)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol na základe niekoľkomesačného vyšetrovania obvinenie z trestného činu sexuálneho zneužívania 56 - ročnému Romanovi Paulínimu z Bratislavy.

Obvinenie sa týka vedúceho letného tábora Chachaland. Škandál sa prevalil ešte v marci minulého roka po tom, ako sa začali ozývať viaceré ženy, ktoré ako deti do tábora chodili. Jednou z nich bola aj Katarína, ktorá sa rozhodla o hrôzach z letného tábora prehovoriť. 

Hrôzy z detstva! Ona mala 13, on 40: Katarína prehovorila o sexuálnom zneužívaní v tábore

Opísala, že ako trinásťročná sa v detskom tábore sa stala obeťou staršieho muža. V čase, keď si vložil jej ruku do svojich nohavíc mal 40 rokov. Po medializácii sa prípadu začala venovať Generálna prokuratúra. Hovorkyňa Andrea Predajňová potvrdila, že prokurátorka trestného odboru GP uložila 25. marca 2019 Krajskej prokuratúre Bratislava záväzný pokyn na bezodkladné zabezpečenie začatia trestného stíhania za trestný čin sexuálneho zneužívania.

Súťaže v tábore ChaChaLand
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto: Facebook/ChaChaLand)

Padlo obvinenie

O vznesení obvinenia vedúcemu tábora Romana P. informovala polícia. "Na základe výsledkov vyšetrovania ako aj zabezpečenej dôkaznej situácie mal v súčasnosti už obvinený muž v roku 2003, v priestoroch letného tábora nadviazať kontakt s poškodenou maloletou – v tom čase 13-ročným dievčaťom. Následne mal v tom čase maloletú od presne nezisteného dňa roku 2004 až do roku 2005 viackrát a rôznymi spôsobmi sexuálne zneužiť. K sexuálnemu zneužívaniu maloletého dievčaťa malo počas tohto obdobia dochádzať na rôznych miestach v Bratislave, mimo Bratislavy vrátane pobytu, v tom čase maloletej v letnom tábore, kde pôsobil ako hlavný vedúci," informoval hovorca Michal Szeiff.

Súťaže v tábore ChaChaLand
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto: Facebook/ChaChaLand)

"V rámci vyšetrovania bolo na základe jednotlivých vykonaných procesných úkonov preukázané, že toto konanie malo vplyv na mravný a fyzický vývin v tom čase maloletej osoby. V zmysle trestného zákona účinného v čase spáchania skutku, ktorým je zákon trestný zákon č. 140/1961 Zb. hrozí za uvedené konanie obvinenému trest odňatia slobody na 2 až 10 rokov," dodal Szeiff.

Známa tvár

Vedúci tábora pritom nie je neznámy človek. Bol ženatý s redaktorkou televízie Markíza Andreou Paulínyovou. Aj ona roky pomáhala s organizáciou tábora, v súčasnosti v ňom pôsobí aj ich dcéra. Po prevalení škandálu sa Paulínyová vyjadrila, že o zneužívaní Kataríny nevie. Dnes už exmanželka sa s nastávajúcim mala zoznámiť práve v tábore, ako 16-ročná. Keď mala 17, svoj vzťah spečatili a narodila sa im dcéra. Je medzi nimi vekový rozdiel 11 rokov. 

Zarážajúce je, že v rozsudku z ich rozvodu má stáť, že jedným z dôvodov odlúčenia podľa Paulínyovej bola aj „jeho slabosť pre ženy, respektíve dievčatá adolescentného veku“. Odlúčenie podľa SME a Denníka N prebiehalo práve v čase, keď muž udržiaval blízky vzťah s Katarínou. Jedna zo svedkýň počas ich rozvodu dokonca opísala, ako mal Roman neprimerané a nevhodné správanie na chate k 14-ročnému dievčaťu. V tom období mala 14 aj Katarína. Roman však zaryto tvrdí, že takéto správanie nikdy voči neplnoletému dievčaťu nemal. Svedkyňa pritom uviedla aj to, že mal milostný pomer s iným, 16-ročným dievčaťom. Dve neplnoleté, ktoré v minulosti navštevovali tábor zas pre spomínané médiá potvrdili, že si vedúcim písali správy so sexuálnym podtónom. Mali vtedy 15 rokov.

Viac o téme: Sexuálne zneužívanieObvinenie Chachaland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu