Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Po brutálnej vražde dôchodcu si užívajú slobodu: Rodina čaká na spravodlivosť už desať rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

TRNAVA - Desať rokov od brutálnej vraždy 75-ročného Alfréda Šimeka v Kútoch si obvinení z tohto činu užívajú slobodu. Aj keď súdy vyniesli už niekoľko rozsudkov, všetky boli zrušené. Obvinení museli byť po maximálnej lehote väzby prepustení na slobodu.

Hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Trnave má začať odznova, termín je určený na začiatok marca. O termíne informovala Katarína Lovasová z Krajského súdu v Trnave. Pojednávať sa malo aj minulý rok v októbri, vtedy jeden z obžalovaných zaslal súdu potvrdenie o tom, že bol s bolesťou brucha hospitalizovaný. Mário D. a Tomáš P. podľa obžaloby v januári 2010 vnikli do domu starého pána v Kútoch v okrese Senica, kde chceli kradnúť. Keď ich vyrušil, zbili ho kovovou tyčou, zviazali mu ruky a nechali ho bez pomoci.

Šimek utrpel ťažké poranenie mozgu, na následky zranení a podchladenia zomrel. Z jeho domu si páchatelia odniesli približne 1500 eur a tisíc českých korún. Na tento čin ich nahovorili ďalší dvaja muži. Polícia skutok veľmi rýchlo objasnila a štyroch mladých mužov obvinila. Okresný súd v Trnave v roku 2011 všetkých odsúdil na dlhoročné tresty odňatia slobody, Krajský súd v Trnave ešte v tom istom roku rozsudok potvrdil. Obžalovaní sa s dovolaním obrátili na Najvyšší súd SR, jeho dovolací senát v roku 2013 rozsudky trnavských súdov zrušil, pretože v kauze nerozhodoval zákonný senát. Prípadom sa opäť začal zaoberať Okresný súd v Trnave, právoplatný rozsudok však dodnes vynesený nebol.

Viac o téme: DôchodcaVraždaRozsudokSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu