Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

16-ročný chlapec nedávno rozbil dvere na polícii v Banskej Bystrici: Teraz vyčíňal vo Fiľakove

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FIĽAKOVO - Mladý 16-ročný Banskobystričan, ktorý v polovici decembra so sekerou v ruke rozbil sklenenú výplň na dverách budovy Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici, vyčíňal v nedeľu (29. 12.) vo Fiľakove. Informovala o tom v pondelok banskobystrická krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Vo večerných hodinách navštívil Fiľakovo. Podľa doteraz získaných informácií mal namierené za svojou bývalou priateľkou, ktorú mal aj fyzicky napadnúť. V bytovom dome, kde býva, mal dokonca rozbiť vchodové dvere. V týchto prípadoch už polícia koná, veci sú objasňované zatiaľ ako priestupky," uvádzajú policajti.

Keď príbuzní napadnutej dievčiny privolali policajnú hliadku, mladík vo vyčíňaní pokračoval a fyzicky zaútočil na službukonajúceho policajta, ktorému spôsobil zranenia. "Bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. V prípade prebiehajú procesné úkony, ďalšie informácie poskytneme neskôr," tvrdí polícia.

V prípade rozbitej sklenenej výplne na dverách KR PZ muži zákona ešte stále čakajú na vyčíslenie spôsobenej škody a až potom rozhodnú o ďalšom postupe. Polícia vtedy mladíka obmedzila na osobnej slobode, začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva, ktoré však vtedy dozorujúci prokurátor zrušil.

Viac o téme: ChlapecPolícia útok Banská BystricaFiľakovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu