Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNE Po násilnej smrti Violy (†34) polícia objavila v Bratislave telo ďalšej ženy

Viola zomrela za záhadných okolností. Zobraziť galériu (2)
Viola zomrela za záhadných okolností. (Zdroj: Facebook-V.M., Polícia SR)

BRATISLAVA - V pondelok 11. novembra našli v areáli bratislavského prístavu ženu v kritickom stave. Jej zranenia boli natoľko vážne, že napriek snahe záchranárov zomrela. Polícia o závažnom prípade informovala až po týždni, podľa ich vyjadrenia z taktických dôvodov. Keďže vyvolal strach verejnosti, dnes sa zástupcovia zákona rozhodli vyjadriť k bezpečnostnej situácii v hlavnom meste. Informovali aj o náleze ďalšej ženy na rovnakom teritóriu. Medzi prípadmi ale podľa polície nie je žiadna spojitosť.

Polícia informovala o bezpečnostnej situácii v Bratislave

Na tlačovej besede o aktuálnej situácii informovali Adrian Pavlík, riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave a Milan Maškara, zástupca odboru kriminálnej polície KR PZ v Bratislave. Hneď v úvode zaznelo, že vo štvrtok ráno (21.11.) našli v hlavnom meste telo ďalšej ženy. V akom stave bola nájdená a či sa stala obeťou násilného trestného činu ale nepriblížili.

Prípad brutálneho zabitia Violy (†34): Polícia obhajuje svoje postupy, útok sériového vraha vylúčili

"V dnešný deň, v skorých ranných hodinách na teritóriu Bratislavy II, bolo nájdené telo ženy. V prvom rade tam bola na mieste prítomná RZP, ktorá zabezpečovala oživovanie tejto ženy, čo sa však nepodarilo. Postupným upovedomením zložiek mestskej polície sa na miesto následne dostavila štátna polícia, ktorá za prítomnosti Okresnej kriminálnej polície vykonávala užšie a širšie previerky za účelom zisťovania skutkového stavu," objasnil Pavlík.

Prečítajte si aj: Násilná smrť Violy (†34) spojila študentov: VIDEO z Mlynskej doliny, na okamih všetci stíchli

Ten zároveň zdôraznil, že na základe šetrenia a stanoviska obhliadajúceho lekára môže jednoznačne potvrdiť, že nie je žiadna súvislosť medzi týmto prípadom a prípadom úmrtia Violy Macákovej z 11. novembra. Rodáčku zo Sniny žijúcu v hlavnom meste pri tom našli v rovnakej oblasti. 

Páchateľ nás sleduje

Polícia bola na detaily vyšetrovania skúpa. Opakovane to zdôvodnili tým, že páchateľ sleduje médiá a teda aj ich vyjadrenia na tlačovej besede. Pavlík ale ubezpečoval, že prípad úmrtia Violy je pre políciu prioritou. 

Nad prípadom úmrtia mladej ženy visí množstvo otáznikov. Polícia po nej vyhlásila pátranie až deň na to, ako zomrela.
Zobraziť galériu (2)
Nad prípadom úmrtia mladej ženy visí množstvo otáznikov. Polícia po nej vyhlásila pátranie až deň na to, ako zomrela.  (Zdroj: Facebook-J.Z.)

"V súčasnej dobe je vytvorený pracovný tím, kde sme operatívne po dohode s policajným prezidentom zachovali aj kriminalistov okresu Bratislava II, aby sme nenarušili paralelu ďalších šetrení," objasnil. Formálne prebralo vyšetrovanie Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave. Na prípad sú podľa slov Pavlíka operatívne vyčlenené všetky zložky Prezídia PZ, pracuje na ňom aj Kriminalistický a expertízny ústav PZ BA. Prípadu sa venujú aj policajti z NAKA. Kriminalisti majú za sebou desiatky úkonov, spolupracujú so znalcami a vypočúvajú osoby.

Nešlo o sériového vraha

Keďže polícia spočiatku vôbec nekomentovala, či mohla byť Viola náhodnou obeťou alebo išlo o úmyselný trestný čin, vznikali obavy, či za všetkým nestojí sériový vrah. "Zaručujem vám to, že žiadna paralela s týmto výrazom nenastala," povedal Pavlík.

"Ubezpečujem, najmä ženy, že v Bratislave sa môžu slobodne pohybovať po bezpečných častiach mesta. Chcem však požiadať médiá a verejnosť a analytikov, ktorí nemajú informácie o prípade, aby zbytočne nešírili paniku medzi ľuďmi. Polícia potrebuje čas na svoju prácu a mediálny tlak ničomu nepomôže. Keď budeme môcť, zverejníme bližšie informácie. Nikto z nás nechce, aby bola vražda nepotrestaná," dodal.

Viac o téme: BezpečnosťPolícia BratislavaViola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu