Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Smrť si vzala deti, nevinných dospelých aj hrdinky z útulku: Trpká bolesť spojila Slovákov

Streda bola pre Slovensko mimoriadne tragická. Zobraziť galériu (7)
Streda bola pre Slovensko mimoriadne tragická. (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

BRATISLAVA - Uplynulá streda bola zatiaľ najtragickejším dňom tohto roku. Pri dopravnej nehode zahynulo v autobuse 12 ľudí, z toho päť obetí neoslávilo ešte ani 18. narodeniny. V Revúcej sa pri záchrane zvierat z útulku utopili tri ženy. A práve tieto nešťastia donútili Slovákov zamyslieť sa a podať pomocnú ruku.

Prísť domov nemusí byť samozrejmosť. Na túto skutočnosť upozorňujú Zuzana Suchová a Juraj Petrovič, autori výzvy na stránke Ľudia ľuďom. Ich cieľom je od 14. novembra do 16. decembra 2019 vyzbierať 75-tisíc eur, ktoré pomôžu rodinám obetí spomínaných nešťastí. 

Prečítajte si aj: Zverejnili mená obetí z autobusu smrti: Zahynuli tri dievčatá, dvaja chlapci aj manželský pár

"Nečakaná tragická udalosť nás mnohých môže dostať aj do existenčných problémov. Preto chceme pomôcť pozostalým aspoň zmierniť náklady na poslednú rozlúčku s blízkymi. Darované peniaze rozdelíme na rovnaké čiastky pre rodiny obetí. Pridajte sa a prejavme spolu solidaritu. Sila je v spájaní sa," adresovala dvojica Slovákom.

Pomôcť môže aj malá suma

Takmer 15-tisíc eur sa podarilo vyzbierať do jednej popoludní. Suma na účte zbierky aj naďalej rastie. Pomôcť ale môžete aj vy. Nemusí ísť pritom o závratnú sumu, k dosiahnutiu spoločného cieľa postačí aj päť eur. Zatiaľ najvyšší dar predstavoval tisíc eur.

Zbierku môžete podporiť na stránke ludialudom.sk.

Zbierka pre rodiny obetí.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Reprofoto:ludialudom.sk)

Streda trinásteho

Mnohí za prekliaty považujú piatok trinásteho. Tragédie sa tentokrát odohrali práve v trinásty deň v mesiaci, no čiernou bola streda. 

Tragický nehoda v Nitre

K zrážke medzimestského autobusu s kamiónom došlo krátko po 13. hodine na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. O život prišlo 12 ľudí, ďalších 17 je zranených. Traja pacienti utrpeli tak vážne zranenia, že ich stav je aj naďalej kritický. 

Snímky z miesta nehody naháňajú hrôzu.
Zobraziť galériu (7)
Snímky z miesta nehody naháňajú hrôzu.  (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Presná príčina nehody nateraz nie je známa, naďalej je predmetom vyšetrovania. Jednou z najdiskutovanejších možností je údajné preťaženie nákladného auta, ktoré sa pri schádzaní dolu kopcom pod váhou nákladu rozkývalo a zrazilo s protiidúcim autobusom.

Po tvrdej kolízii autobus vletel do jarku a prevrátil sa. Vznikali preto obavy, či niektoré obete nie sú zakliesnené pod vozidlom. Tie sa našťastie nepotvrdili.

Slovensko sa postupne dozvedá, kto sedel v autobuse smrti. Vláda na piatok vyhlásila štátny smútok.
Zobraziť galériu (7)
Slovensko sa postupne dozvedá, kto sedel v autobuse smrti. Vláda na piatok vyhlásila štátny smútok.  (Zdroj: FB/Obec Jelenec)

Polícia zverejnila mená a vek obetí z autobusu smrti:

Natália – († 15)
Alex – († 16)
Denisa – († 17)
Veronika- († 17)
Martin – († 17)
Mariana - († 21)
Adriana – († 40)
Dušan – († 42)
Erika – († 45)
Alena – († 57)
Ladislav – († 63)
Barbora – († 70)

Osudnou sa im stala záchrana iných

Tragická udalosť, ku ktorej došlo vo večerných hodinách v Revúcej, má taktiež mrazivé okolnosti. Záplavy ohrozovali zvieratká z miestneho útulku. Na pomoc im prišli aj ženy pôsobiace v útulku v Rožňave. Záchranná akcia bola takmer na konci, keď došlo k nešťastiu.

Nešťastie sa odohralo v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Trojicu žien stiahol silný prúd rieky Muránka. Jedno z bezvládnych tiel našli hasiči už v osudnú noc. Vo štvrtok premiér Peter Pellegrini potvrdil, že smrť si vzala všetky tri dobrovoľníčky. Polícia ale naďalej uvádza, že telá dvoch žien a ich vozidlo zatiaľ nenašli.

Viac o téme: PovodeňHaváriaObeteZbierka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu