Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Saková: Príčiny tragickej nehody pri Nitre je predčasné komentovať, čaká sa na expertízu

Denisa Saková Zobraziť galériu (3)
Denisa Saková (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Príčiny dopravnej nehody autobusu, pri ktorej pri Nitre zahynulo 12 osôb, je zatiaľ predčasné komentovať. Povedala to ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) po štvrtkovom rokovaní vlády s tým, že treba počkať na výsledky expertízneho skúmania.

"Včera som naznačila jednu z možných variant. Na mieste boli aj naši kolegovia z policajného zboru, aj prokurátor, aj experti z ústavu súdneho inžinierstva. Je niekoľko variant, počkáme si na výsledky expertízy," skonštatovala Saková.

Koľko času expertíza zaberie, odhadnúť nevedela, podotkla však, že je lepšie počkať na kvalitnejšie výsledky. V tejto súvislosti doplnila, že v deň nehody, už o 13.20 h, boli na mieste prví policajní experti, aby sa zabezpečilo riadne preskúmanie príčin nehody. Ministerka predpokladá, že zlatomoravská cesta I/65 neďaleko Malanty pri Nitre bude do večerných hodín naďalej uzavretá.

Vraky čakajú na expertízu.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

V súvislosti s vyhláseným štátnym smútkom na piatok 15. novembra Saková vysvetlila, že ako šéfke rezortu vnútra jej prináleží úloha oboznámiť s tým štátne inštitúcie a inštitúcie samospráv. "Potom je už na zvážení každej osoby, každého štátnika, každého politika, verejne činnej osoby, ako naloží s časom štátneho smútku," skonštatovala.

Saková: Príčiny tragickej nehody
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Milan Ivanič)

Nehoda, ktorá sa stala v stredu (13. 11.) na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre, patrí medzi najtragickejšie v histórii Slovenska. Doteraz si vyžiadala 12 obetí vrátane detí. Ďalších 15 ľudí sa zranilo. Zrazili sa pri nej autobus plný cestujúcich a nákladné auto. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) pre tragédiu predčasne ukončil návštevu Cypru. Slovensko si v piatok uctí obete nehody autobusu štátnym smútkom. Bude trvať od 08.00 do 20.00 h. Vlajky tak budú stiahnuté na pol žrde.

Viac o téme: NehodaAutobusPríčinaNitraDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu