Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Som nevinný! Tvrdí obávaný bos takáčovcov: Sudca ho poslal do väzby

Ľubomír Kudlička v sprievode polície Zobraziť galériu (8)
Ľubomír Kudlička v sprievode polície (Zdroj: TASR - Dušan Hein)

BANSKÁ BYSTRICA – Údajný bos bratislavskej skupiny takáčovcov 53-ročný Ľubomír Kudlička, prezývaný Kudla, ide do väzby. Rozhodol o tom v pondelok sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry ho zadržali uplynulú sobotu, je obvinený pre podozrenie z objednania si úkladnej vraždy Romana Krajčiho.

"ŠTS vzal môjho klienta do väzby, je nevinný. Podali sme proti uzneseniu sťažnosť, o ktorej v blízkej dobe rozhodne Najvyšší súd SR," reagoval po rozhodnutí advokát obvineného. Ten pred médiami takisto poprel svoju vinu.

Ľubomír Kudlička v  minulosti.
Zobraziť galériu (8)
Ľubomír Kudlička v minulosti.  (Zdroj: Foto: TASR)

Prečítajte si aj: NAKA obvinila údajného bosa takáčovcov za objednávku vraždy olejára u šátorovcov, mrazivé detaily popravy

Sudca vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý žiadal všetky tri dôvody väzby, len sčasti. "Obvineného zobral do väzby z dôvodu, že by mohol svojim konaním pôsobiť, alebo ovplyvňovať svedkov a spoluobvinených ako aj iným spôsobom mariť trestné konanie. Podal som sťažnosť," konštatoval prokurátor.

Pätnásť rán zo samopalu

Podľa polície si mal Kudla v roku 2006 objednať vraždu Krajčiho, ktorého mala v Prievidzi zavraždiť zločinecká skupina tzv. šátorovci. Keď vystupoval z auta na dvore rodinného domu, vrahovia na neho vypálili pätnásť rán zo samopalu. Deväť zasiahlo telo, ďalších päť z boku do hlavy. Jedna rana bola takzvanou ranou istoty, ktorou vrah zasiahol Krajčiho priamo do čela.

Súd so zločineckým gangom takáčovcov: FOTO Na pomoc museli volať hasičov, kuriózny moment

Zadržanie bosa skupiny súvisí pravdepodobne s nedávnou akciou NAKA pod krycím názvom Apač, v rámci ktorej pôvodne zadržali až 19 členov takáčovcov. Trinásti obvinení skončili vo väzbe pre rôznu násilnú trestnú činnosť, ako napríklad založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak, vydieranie či nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Je medzi nimi aj obhajca z Bratislavy, ktorý mal byť podľa polície činný pre skupinu.

Ľubomíra K. a ďalších 12 členov skupiny zadržala polícia už na začiatku roka 2017. Obvinila ich vtedy z viacerých trestných činov. Napokon sa Kudla dostal v roku 2017 po rozhodnutí ŠTS na slobodu na kauciu vo výške 100.000 eur.

Viac o téme: TakáčovciVäzbaĽubomír Kudlička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu