Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

NAKA obvinila údajného bosa takáčovcov za objednávku vraždy olejára u šátorovcov, mrazivé detaily popravy

NAKA zadržala Ľubomíra K. Zobraziť galériu (3)
NAKA zadržala Ľubomíra K. (Zdroj: SITA/Polícia SR, TASR/Branislav Račko)

BRATISLAVA – Ľubomíra Kudličku (53), ktorý je považovaný za bosa bratislavskej zločineckej skupiny takáčovcov, zadržali v sobotu príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Vyšetrovateľ voči Kudličkovi vzniesol obvinenie za objednávku úkladnej vraždy Romana Krajčiho v roku 2006.

NAKA zadržala v sobotu (2.11.) údajného bossa takáčovcov Ľubomíra Kudličku. Ako prvý o tom informoval portál nastope.sk, neskôr aj polícia na sociálnej sieti.


NAKA zadržala údajného bossa takáčovcov, vyšetrovateľ ho obvinil z objednávky vraždy


Ľubomíra K. zdržali v rámci akcie s krycím názvom Lyžiar. „Menovanému vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie za objednávku obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Vraždu Romana Krajčiho si mal objednať v roku 2006. Poškodeného zavraždila zločinecká skupina tzv. "Šátorovci" v meste Prievidza,“ uviedla polícia. „Na obvineného bol vyšetrovateľom podaný podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby,“ dodala.

Na snímke Ľubomír K.  odchádza z rozhodovania o väzbe so zadržanými členmi zločineckej skupiny takáčovcov na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici 1. februára 2017.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Ľubomír K. odchádza z rozhodovania o väzbe so zadržanými členmi zločineckej skupiny takáčovcov na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici 1. februára 2017.  (Zdroj: Foto: TASR/Branislav Račko)

Chladnokrvná poprava na ulici

Vražda Krajčiho sa stala koncom roka 2006 na Puškinovej ulici v Prievidzi. Krajči práve vystupoval z auta na dvore rodinného domu, keď na neho vrahovia vypálili pätnásť rán zo samopalu. Deväť zasiahlo telo, ďalších päť z boku do hlavy. Jedna rana bola takzvanou ranou istoty, ktorou vrah zasiahol Krajčiho priamo do čela. Roman Krajčí bol stíhaný v kauze ľahkých vykurovacích olejov podobne ako podnikateľ Ján Kubašiak. Kubašiaka, zavraždil policajný gang pred očami rodiny vo vlastnom dome v novembri 2006.

NAKA zadržala a obvinila viacerých členov takáčovcov

Zadržanie bosa skupiny súvisí pravdepodobne s pondelkovou akciou NAKA pod krycím názvom Apač. V rámci nej pôvodne zadržali až 19 členov skupiny takáčovcov. Napokon sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, zobral v stredu (30.10.) 13 obvinených mužov do väzby.


Súd so zločineckým gangom takáčovcov: FOTO Na pomoc museli volať hasičov, kuriózny moment


Muži sú obvinení pre rôznu násilnú trestnú činnosť, ako napríklad založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak, vydieranie, či nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Je medzi nimi aj obhajca z Bratislavy, ktorý mal byť podľa polície činný pre skupinu.

Zásah NAKA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Polícia SR)

Zločinecký gang operujúc v rámci hlavného mesta

Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja. Vlastnili bezpečnostnú agentúru SBS Vesuv K.T. Security. Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny Ľubomír K., alias Kudla.

Ľubomíra K. a ďalších 12 členov skupiny zadržala polícia už na začiatku roka 2017. Obvinila ich vtedy z viacerých trestných činov. Napokon sa Ľubomír K. dostal v lete 2017 po rozhodnutí ŠTS na slobodu na kauciu vo výške 100.000 eur.

Popri skupinách tzv. sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov či následne jakšíkovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta.

Viac o téme: Ľubomír KudličkaNAKATakáčovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu